Keithas McDormanas įžengia į Teksaso Ostino mieste esančią kavinę. Pelenų spalvos plaukai, šviesios akys, savaitės barzda, prasegti marškiniai – vyras atrodo kaip jaunesnė ir labiau bohemiška aktoriaus Bradley Cooperio kopija.

Ant stalo vyras pasideda šalmą (į susitikimą atvyko motororeliu), atsisėda priešais – žurnalistui dar net neuždavus klausimo, užsimezga šiltas pokalbis, rašo theatlantic.com.

„Aš dar nesuvokiu, kiek sekso dabar yra mano gyvenime“, - teigia 29 metų dailidė iš Pietų Kalifornijos.

Toks pareiškimas susilaukia susidomėjusių šalia besimokančių studentų žvilgsnių. Tenka ieškoti daugiau privatumo – žurnalistas pasiūlo pasivaikščioti.

Jaunas vyras pasakoja apie pokalbį, kurį neseniai turėjo su savo mergina. Pašnekovas mylimajai išsakė baimę, jog sumenko jo geismas. Mergina tik nusijuokė – juk porelė mylisi beveik šešis kartus per savaitę.

K. McDormanas prisipažįsta, jog nekaltybę prarado vos prieš metus. Nuo sekso jį vis sulaikydavo menkas pasitikėjimas savimi, vyras teigia, jog tokį pasirinkimą nemenkai lėmė ir bažnyčia. Jis nenorėjo būti atstumtas giliai tikinčių draugų ir šeimos.

Taip pat bijojo ankstyvos ejakuliacijos – kartą tokią gėdą patyrė dar bestudijuodamas koledže. Todėl iki 28 metų sekso jo gyvenime nebuvo.

Kaip ir K. McDormanas, dauguma žmonių, nekaltybę praradę vėlesniame amžiuje, tam turi savų priežasčių – ne tik stereotipinius „nerandu, su kuo“ ir „man to neleidžia tikėjimas“. Ar tai būtų asmeninis pasirinkimas, nepalankiai šiuo klausimu susiklosčiusios aplinkybės ar abu veiksniai, nekaltybės praradimas vyresniame amžiuje gali sukelti pačių įvairiausių jausmų – nuo pasididžiavimo iki rimtų seksualinių sutrikimų.

Kaip teigia Ligų kontrolės ir prevencijos centras, vidutinis amžius, kada amerikiečiai pradeda seksualinį gyvenimą (kalbame apie vaginalinį seksą), siekia 17,1 metų – kalbant tiek apie vyrus, tiek apie moteris.

Pareigūnai taip pat skelbia, jog skaistūs asmenys sudaro 12,3 proc. moterų ir 14,3 proc. vyrų amžiaus grupėje nuo 20 iki 24 metų. Amžiaus grupėje nuo 25 iki 29 metų šis skaičius sumažėja iki 5 proc., o amžiaus grupėje nuo 40 iki 44 – iki 0,3 proc.

Savaime suprantama, šie skaičiai susiję tik su heteroseksualių asmenų tradiciniu lytiniu aktu.

Klausimą, kas yra skaistybė, LGBT bendruomenė formuluoja šiek tiek kitaip.

Tradicinės seksualinės orientacijos žmonės taip pat kartais oralinį ar analinį seksą suvokia kaip skaistybės praradimą.

Nepaisant to, populiariausias nekaltybės praradimo apibrėžimas susijęs su vyro ir moters tradiciniu lytiniu aktu, savo svetainėje internete skelbia organizacija „Planned Parenthood“.

Vertinant statistikos požiūriu, jeigu seksu mėgautis nepradėjote vėlyvaisiais paauglystės metais, esate mažuma.

Įdomu tai, jog dauguma atsitiktine tvarka apklaustų jaunų žmonių pareiškė, jog nekaltybės praradimas studijų metais jau byloja apie itin vėlyvą seksualinio gyvenimo pradžią.

Dauguma mano, jog 25 metai jau gana vėlus metas pirmajai seksualinei patirčiai. Vienas žurnalisto bičiulis prasitarė, jog menkai tikintiems asmenis 20 metų riba skaistybei prarasti jau gana vėlus metas.

Kalbant apie giliai tikinčius asmenis, jie įvardijo 40 metų ribą.

Populiariame 1999 metų amerikiečių filme „Amerikietiškas pyragas“ teigiama, jog pats metas pratęsti nekaltybę – studijų pradžia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)