Dabar garsi kosmetinių operacijų chirurgė tvirtina žinanti mažiausiai 30 panašių apakimo atvejų ir sako, kad šios injekcijos kai kurioms pacientėms sukėlė net insultą, rašo dailymail.co.uk.

„Tai nėra tie atvejai, kurie pasitaiko vienam iš milijono“, - sakė Londone dirbanti plastikos chirurgė, daktarė Julian De Silva, kurios specializacija yra veido procedūros.

Odos užpildai primena gelinės tekstūros medžiagas, kurios suleidžiamos po oda, kad išlygintų raukšles ir suteiktų jaunatvišką išvaizdą.

Be botokso, jos sudaro trečdalį visų ne chirurginio pobūdžio kosmetinių procedūrų, atliekamų Didžiojoje Britanijoje.

Šios šalies kosmetinių procedūrų rinka 2010 metais sudarė 2,3 mlrd. svarų. Manoma, kad iki 2015 metų jos apimtys išaugs iki 3,6 mlrd. svarų. Ne chirurginės procedūros sudaro 75 proc. visos šios srities rinkos.

Kadangi užpildai teisiškai klasifikuojami kaip implantai, o ne vaistai, jiems negalioja vaistų tvarka, taigi juos teoriškai gali sušvirkšti bet kas.

Šios injekcijos atsakingos ir už pašaipų objektu tapusią „žuvies išvaizdą“, kai gelis sušvirkščiamas į lūpas, kad jos atrodytų putlesnės. Tačiau rezultatas kartais būna karikatūriškas ir negražus. Priklausomai nuo naudojamos gelio rūšies, toks rezultatas gali likti visam laikui.

2000 metais nuskambėjo atvejis, kai aktorė Leslie Ash nukentėjo nuo „žuvies išvaizdos“ efekto: vienas Venesuelos gydytojas jai į lūpas buvo sušvirkštęs skysto silikono.

Tačiau nevykęs kosmetinis rezultatas tėra nedidelė komplikacija, palyginus su galimomis grėsmėmis sveikatai. „Problemų kyla tuomet, kai užpildai patenka į kraujagyslę“, - sakė J. De Silva.

„Tai gali sukelti nekrozę, arba odos audinių žūtį. Jeigu užpildas patenka į kraujagyslę, kuri aprūpina deguonimi akis, tai gali baigtis apakimu. Siaubingiausiu atveju užpildas gali užblokuoti deguonies tiekimą smegenims. Tai sukelia insultą“, - pažymėjo ji.

Be trijų naujausių apakimo atvejų, panašių įtarimų buvo kilę ir 2012 metais. Tuomet vienoje ataskaitoje buvo minimi 32 atvejai, o antroje studijoje – 12 spontaniškų ir negrįžtamų apakimo incidentų, įvykusių po užpildų sušvirkštimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)