Jeigu šios dovanos būtų brangesnės negu vienas minimalus gyvenimo lygis (125 litų), Seimo narė siūlo įpareigoti medikus tokias dovanas deklaruoti.

Tai numatančią Civilinio kodekso pataisą D.Mikutienė teiks, kai Sveikatos reikalų komitete apsvarstys Seime jau užregistruotą 30 parlamentarų siūlymą uždrausti priimti bet kokio dydžio dovanas sveikatos priežiūros, gydymo ar globos bei rūpybos institucijų vadovams ir kitiems darbuotojams iš pacientų, kurie šiose institucijose gydosi ar išlaikomi, bei iš jų artimųjų, giminaičių.

Šios pataisos vienas autorių konservatorius Vidmantas Žiemelis sako, kad leidimas pacientams duoti medikams dovanas gydymo metu žemina pastarųjų prestižą, todėl jis siekia, kad šios profesijos atstovams būtų uždrausta iš žmonių atsidėkojimo už gydymą dovanas imti tuo metu, kol jie gydosi.

Tačiau V.Žiemelis sutinka, kad pasibaigus gydymui medikai iš buvusių pacientų gali priimti bet kokio dydžio dovanas, nors ir automobilį.

Pagal dabar galiojančią tvarką medikams nedraudžiama iš gydomų pacientų priimti tik simbolines dovanas, kurių vertė neviršija vieno minimalaus gyvenimo lygio dydžio - 125 litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją