Tai gali reikšti, kad jis įsimylėjęs. Kai vyras eina su mylima moterimi, jie lėtina žingsnius, rašo healthland.time.com.

Paprastai vyrai yra linkę eiti greičiau už moteris ir tai yra teisinga.

Taip yra todėl, kad ėjimo greitį nulemia žmogaus fizinės savybės bei jų panaudojimas siekiant sumažinti energijos sąnaudas. Ėjimo greičiui įtakos turi kūno svoris bei apatinių galūnių ilgis, o vyrai dažniausiai pranoksta moteris abiem šiais parametrais.

Mokslininkus sudomino, kaip yra tada, kai vyras ir moteris eina kartu? Jeigu kažkuriam tenka pakeisti savo ėjimo greitį, kad prisitaikytų prie kito, tai kuris tam ryžtasi? Paaiškėjo, kad tai yra stipriosios lyties atstovai.

Sietlo universiteto Vašingtone mokslininkai išnagrinėjo vienuolikos vyrų ir tiek pat moterų ėjimo greitį: kai jie eina vieni, su tos pačios bei priešingos lyties draugais, susikibę rankomis ir nesusikibę.

Jie nustatė, jog eidamas su moterimi vyras pastebimai sulėtina žingsnį, tačiau tik tuo atveju, jeigu kartu einanti moteris jam kelia romantiškus jausmus.

Kai eina su draugais, nesvarbu kokios lyties, nei vyrai, nei moterys pastebimai ėjimo tempo nekeičia.

Moterys šiek tiek pakeičia tempą, kai eina su savo partneriais. Tai leido tyrėjams padaryti išvadą, kad eisenas derinti esame linkę tik su antrąja puse.

Mokslininkai teigia, jog biologiniu požiūriu tai turi prasmę – vyrai yra labiau linkę prisiimti energetinę naštą, kad prisiderintų prie savo mylimosios. Taip yra todėl, kad moters reprodukcinė sistema jautriai reaguoja į energijos sutrikimus, o pernelyg didelis energijos išeikvojimas gali apsunkinti moters gebėjimą pastoti.

Mokslininkai įsitikinę, jog tai suteikia papildomos informacijos aiškinantis senovės žmonių pėdų fosilijas.

Šis tyrimas aprašomas žurnale „Plos One“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)