35 m. moteris tikrai atrodo nėščia, tačiau didelio pilvo priežastis – priklausomybė nuo alkoholio, rašo dailymail.co.uk.

Besaikis alkoholio vartojimas tiek pakenkė kepenims, kad pilve ėmė kauptis skysčiai. Moteriai – kepenų cirozė, o tai reiškia, kad surandėjo kepenų audinys. Šalutinis ligos poveikis – ascitas, arba pilvo vandenė. Dėl susikaupusio skysčio ji atrodo nėščia, ant pilvo – iššokusios venos. Skystyje – maistingos medžiagos ir toksinai, kuriuos šiaip turėtų apdoroti kepenys.

Kas tris savaites moteris lankosi Jameso Cooko universitetinėje ligoninėje, ten jai įstato kateterį išsiurbia po kelis litrus skysčio. Procedūra skausminga.

Vienintelė Jo viltis – kepenų persodinimas, bet garantijų, kad transplantacija padės, irgi nėra.

Jo istorija – pavyzdys, kaip žmonės save žaloja besaikiu alkoholio vartojimu.

Laidoje „Old Before my Time“ („Per anksti pasenęs“) britų žiūrovai pamatys tautiečius, kurie per alkoholį nebegali vaikščioti.

20 m. studentas Scottas atsidūrė ligoninėje išgėręs „tik“ tris su puse butelio vyno ir partrenktas automobilio, ko jis apskritai neatsimena.

Iš 30 m. Kate atėmė motinystės teises ir du mažamečius vaikus, nes ji nepajėgė liautis gėrusi. Ji nebejaučia pėdų ir negali vaikščioti.

Daugeliui jų posakis „gyvename tik kartą“ turėjo pražūtingų padarinių.

Britanijoje per pastaruosius 10 metų 20 proc. padaugėjo mirčių nuo alkoholio ir 117 proc. padaugėjo dar 30-ies nesulaukusių žmonių, sergančių kepenų ligomis.

Jo įniko į alkoholį po kelerių darbo metų bare. Pastaruosius penkerius metus ji tapo visiškai priklausoma nuo alkoholio, per dieną išgerdavo po tris butelius rožinio vyno. Per savaitę ji išgerdavo 210 alkoholio vienetų – 15 kartų daugiau ne rekomenduojama norma moterims.

Dabar Jo nevartoja alkoholio, tačiau žala kepenis – neatitaisoma. Ji gyvena su motina, kuri ja rūpinasi. Moteriai neleidžiama turėti banko sąskaitos ir kortelės, kad nenusipirktų alkoholio. Kol motinos Ann nebūna, ją užrakina namuose.

Ann pasakoja, kad apsilankiusi dukters bute ir pamačiusi eiles tuščių butelių, nusprendė pasiimti ją pas save.

12 litrų skysčio iš pilvo jai siurbia aštuonias valandas. Paskutinį kartą išsiurbė 23 litrus skysčio. Gydytojai įstato kateterį į kaklo veną, praveda jį iki pat kepenų. Medikai tikisi, kad procedūra sumažins kraujospūdį kepenyse ir sumažins skysčių kaupimąsi.

Laidoje dalyvaus ir 21 m. Maxas, kuris nepaisant du kartus patirto kasos uždegimo negali liautis gerti.

Pankreatitas – sunki, skausminga liga, nuo jos kartais mirštama. Deja, vaikinas neslepia nepajėgiantis atsisakyti alkoholio: „Girdžiu, kaip balsas galvoje primena, kaip skaudėjo, bet išgėręs viską pamirštu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)