Kaip rašo woman.DELFI.ua., nėštumo metu pykinimas rytais nepavalgius – ankstyvos toksikozės apraiška. Vis dėlto nėštumas yra toli gražu ne vienintelė priežastis, kodėl jus gali pykinti.

Kai ištinka hipertoninė krizė, pykinimą lydi galvos skausmas, regos sutrikimai, galvos svaigimas ir skausmas širdies plote.

Ūmus pankreatitas – gyvybei pavojų keliantis negalavims. Pykinimas ir jį lydintis juosiantis skausmas pilve baigiasi kankinančiu daugkartiniu vėmimu.

Alergija, pasireiškianti pienui, ikrams, šokoladui ir kitiems alergizuojantiems produktams. Jos simptomai: skausmas ar diskomforto jausmas pilve, pykinimas, bėrimai įvairiose kūno vietose.

Apsinuodijimas maistu – tai užteršto maisto valgymo pasekmė. Tokiu atveju pasireiškia viduriavimas, dažnas vėmimas, skausmas pilve ir silpnumas.

Tulžiniai diegliai (tulžies akmenligės priepuolis) pasireiškia pykinimu ir vėmimu tulžimi, taip pat skausmu dešinėje pusėje po šonkauliais.

Virusinis hepatitas pasireiškia pykinimu, skausmu kepenų srityje, sumažėjusiu apetitu ir kaulų laužymu.

Tulžies latakų diskinezija – tai plačiai paplitusi patologija. Esant šiam negalavimui pykinimą lygi atsiraugėjimas, kartus skonis burnoje bei bukas skausmas dešinėje pilvo pusėje.

Ūmus gastritas, kurio simptomams priskiriamas pykinimas, skausmas ir sunkumo jausmas skrandyje, vėmimas.

Insultas, jį lydi pykinimas, galvos svaigimas, galvos skausmas, sąmonės sutrikimas, vėmimas, paralyžius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)