Visą sekmadienį Rotušės aikštėje vyko sportiniai ir kūrybiniai užsiėmimai, o taip pat koncertas visai šeimai. Renginį vedė „Radiocentro“ laidų vedėjas Vytautas Bertašius ir atlikėja Agnietė (Monika Urbietytė). Vilniečius su Širdies diena sveikino Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, Lietuvos širdies asociacijos prezidentė Žaneta Petrulionienė, šios asociacijos garbės prezidentas Pranas Šerpytis, Vaiko širdies asociacijos prezidentė Daiva Jonauskienė.

Nuo ankstaus ryto sostinės gyventojai buvo skatinami aktyviai ir sveikai gyventi bei rūpintis savo širdies sveikata. Visi atvykę į Rotušės aikštę galėjo sudalyvauti Vilniaus visuomenės sveikatos biuro organizuojamuose fizinio aktyvumo užsiėmimuose: pasimankštinti pagal “Tai-či” metodiką, dalyvauti šiaurietiško ėjimo ir dviračių žygiuose, sveikatinimo programoje „Sveika ateitis“, kurios metu buvo naudojama pozityvioji animacija.

Vilniečių pamėgtam dviračių žygiui vadovavo Lietuvoje gyvenantis vokietis Frankas Wurftas, mūsų šalyje aktyviai propaguojantis sveiką gyvenseną ir važiavimo dviračiais kultūrą. Trijų valandų žygį vaizdingomis sostinės gatvėmis įveikė ir 81-erių vilnietis Algirdas ir 8-metė Adelė.

Dailiosios lyties atstovės šėlo „Zumba Sentao“ ritmu. Tai šokio judesių ir pratimų programa su kėdėmis, kurią paruošė sporto klubas „Tik Jums“ su žinoma trenere Irina Butorina priešakyje.

Didžiajame Rotušės aikštės paviljone buvo galima pasitikrinti kraujospūdį, sužinoti kūno masės indeksą, cholesterolio, gliukozės kiekį kraujyje ir aptarti savo širdies bei kraujagyslių ligų veiksnius su medikais.

Popietę sostinės rotušės aikštę užliejo muzika – vyko koncertas visai šeimai. Šventinėje programoje dalyvavo grupė “Kitokios”, dainininkė Agnietė su vaikų darželio „Vaikų kiemelis“ kolektyvu „Pūkis“, Artūro Noviko vadovaujamas ansamblis „Mini Jazz“, Karoliniškių muzikos mokyklos auklėtinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją