JAV Ajovos valstijoje gyvenanti moteris neseniai savo gydytojui prisipažino internetu nusipirkusi kaspinuotį ir jį prarijusi – manė, jog skrandyje apsigyvenusi kirmėlė padės sulieknėti, skelbia huffingtonpost.com.

Gydytojas buvo šokiruotas pacientės poelgio, nežinojo, kaip tokiu atveju elgtis, tad paskambino į valstijos sveikatos departamentą ir paklausė, ką daryti.

Pareigūnai gydytojui nurodė iš pacientės žarnyno kirmėlę pašalinti specialiais vaistais, kurie parazitą pražudys. Ajavos visuomenės sveikatos departamento vadovė Patricia Quinlisk ketvirtadienį elektroniniame laiške apie neįprastą atvejį papasakojo savo kolegoms.

„Savo noru žarnyne apgyvendinti tokius parazitus itin rizikinga, jie gali pridaryti labai daug bėdų, galima net mirti. Tie, kurie nori bet kokia kaina atsikratyti nereikalingų kilogramų, turėtų griebtis tik sveikatai nekenkiančių, medikų aprobuotų lieknėjimo strategijų, mažinti suvartojamų kalorijų skaičių, daugiau judėti“, - teigia P. Quinlisk.

Kaspinuočiai – parazitai, galintys apsigyventi žmonių, valgančių netinkamai apdorotą mėsą, žarnyne.

„Vienas kaspinuotis tikrai nesuvalgys tiek, kad žmogaus svoris imtų mažėti. Tačiau mažakraujystę ir kitas ligas sukelti gali“, - pažymi „USA Today“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)