Internete susirado “stebuklingus” vaistus, su kuriais, pasak reklamos, galima per savaitę “numesti” net keletą kilogramų svorio, tačiau po 8 dienų mergina, kuri, kaip manoma, suvartojo apie 40 tablečių, pasijuto blogai: visą kūną mušė prakaitas, laikėsi aukšta, beveik 40 laipsnių temperatūra, sunku buvo kvėpuoti.

Mergina savo jėgomis pasiekė ligoninę, tačiau gydytojai niekaip negalėjo nustatyti merginos ligos priežasties, o pati Martyna apie tabletes nieko nesakė.

Jos būsena blogėjo kas valandą. Kitos dienos rytą mergina mirė didžiulėse kančiose dėl kraujo apytakos ir kvėpavimo takų sutrikimo - rašo dienraštis “Fakt”.

Kas ją nužudė? Paaiškėjo, jog “stebuklingosios” svorio metimo tabletės vadinosi Dinitrofenolas(DNP). Priešingai, negu tvirtino reklama, tai nebuvo jokie vaistai, o stiprūs nuodai - labai nuodingi herbicidai, kuriuos amerikiečiai karo Vietname metu naudojo miškų, ganyklų ir kitų augalų naikinimui.

Nors DNP pardavimas yra nelegalus, tačiau tablečių be jokio vargo galima nusipirkti internete.

Varšuvos prokuratūra per merginos kompiuterį bandys nustatyti, kokiu būdu ir iš ko nusipirko mirtį nešančių tablečių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)