Tarp visų sveikatos problemų šis sukėlėjas jai "šiuo metu kelia didžiausią nerimą", - antradienį Ženevoje pareiškė PSO generalinė direktorė Margaret Chan.

"Naujasis korona virusas yra grėsmė visam pasauliui", - pabrėžė ji. Jis yra panašus į SŪRS sukėlėją, kuris prieš dešimtmetį nusinešė 800 žmonių gyvybių.

Prancūzija antradienį pranešė apie pirmąjį šalyje nuo korona viruso mirusį žmogų. 65 metų pacientui iš Lilio infekcija buvo diagnozuota po jo kelionės į Saudo Arabiją. Gali būti, kad jis užkrėtė dar vieną pacientą.

PSO nuo 2012 metų rugsėjo iš aštuonių šalių buvo pranešta apie daugiau kaip 40 patvirtintų infekcijos naujuoju sukėlėju (MERS-CoV) atvejų. Be minėto prancūzo nuo ligos, panašios į gripą ir, be kita ko, galinčios sukelti gyvybei pavojingą kvėpavimo takų uždegimą, mirė mažiausiai 22 žmonės.

"Mes per mažai žinome apie šį virusą, - sakė M. Čan. - Nė vienos naujos ligos negalima sukontroliuoti, jei ji plinta greičiau nei mūsų supratimas apie ją". Valstybės esą į šį pavojaus signalą turi reaguoti kartu.

Gegužės 23 dienos PSO statistika rodo, kad patvirtinti užsikrėtimų korona virusu atvejai pirmiausiai užregistruoti Artimuosiuose Rytuose - Saudo Arabijoje, Jordanijoje, Katare ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Apie ligą taip pat pranešta iš Prancūzijos, Tuniso ir Didžiosios Britanijos. Šie užsikrėtimai greičiausiai susiję su pacientų kelionėmis į Artimųjų Rytų šalis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)