„Lietuvoje jos (mastektomijos – DELFI) yra gerokai retesnės. Manau, kad yra tam tikra baimė moterų dėl jų. Taip, yra baimė netekti savo krūties. Faktiškai – dviejų dažniausiai“, - TV laidos „Savaitės komentarai“ eteryje sakė N. Jakutis.

Laidos vedėjos Indrės Makaraitytės paklaustas, ar baimė netekti krūtų – didesnė nei baimė susirgti vėžiu, chirurgas tai patvirtino.

„Baimė yra didesnė, - sakė N. Jakutis. - Moteris lengviau pasiryžta diagnozei, jeigu yra nustatyta vėžio diagnozė. Bet jeigu yra tikimybė, kad jinai nesusirgs, nors ir nedidelė, tai jinai laukia iki paskutinio momento.“

Chirurgo nuomone, informacijos stoka – pagrindinė baimių priežastis.

„Mes – ne policija. Mes neliepiame. Mes nustatome diagnozę, rekomenduojame galimus gydymo variantus. Vienas iš jų yra prevencinė mastektomija. Jinai yra kompensuojama, bet šitoje vietoje reikėtų pabrėžti tai, kad nekompensuojama implantų vertė. (...) Vienas implantas (rekonstrukcinei krūtų operacijai – DELFI) kainuoja iki 2 tūkst. Lt. Ir Ligonių kasos to, nežinau, nesuvokia, negali ar nenori suvokti“, - aiškino N. Jakutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)