"Lietuvoje fiziškai aktyvus tik kas dešimtas žmogus. Paskaičiuota, kad nesportuojantis gyventojas valstybei kainuoja nuo 1 iki 4 tūkstančių eurų (apie 3450-13 800 litų), arba apie 1,5 milijardo litų, o jo gyvenimo trukmė vidutiniškai sutrumpėja 7 metais. Mes esame sukaupę didelę patirtį - rengiame ne tik aukščiausio lygio specialistus, bet ir daug dėmesio skiriame visuomenės sveikatinimui, moksliniams tyrimams, jų pristatymui, sveikatinimo programų rengimui", - teigė LSU rektorius prof. habil. dr. Albertas Skurvydas.

Pristatant Nacionalinio sveikatinimo instituto pagrindinius tikslus bei būsimą veiklą, LSU surengtas forumas. Jame dalyvavo Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis.direktorius Klemensas Rimšelis, NSI prezidentas Ignas Staškevičius, šio instituto partneriai ir LSU bendruomenė.

Sveikindamas forumo dalyvius, Seimo Pirmininkas V. Gedvilas pripažino neabejojantis, kad institutas bus labai svarbus ir sulauks palaikymo.

"Manau, jog daugiausia dėmesio reikėtų skirti jaunimui. Jau mokyklose jie turi būti fiziškai aktyvūs ir augti kuo sveikesni", - sakė V. Gedvilas.

NSI forume paskaitas apie šiuolaikines sveikatinimo technologijas, fizinio aktyvumo svarbą sveikatai, sveikatinimo renginių organizavimą skaitė LSU vadovai ir instituto partneriai.

Institutas turės 15 partnerių, tarp jų - Bėgimo mėgėjų, Pėsčiųjų žygių, sveikatingumo klubų, Lietuvos šiaurietiško ėjimo asociacijas, viešąsias įstaigas "Tarptautinis maratonas", "Sveikas miestas" ir kitas.

"Nacionalinis sveikatinimo institutas vienys sveikos gyvensenos propaguotojus - partnerius, sukurs erdvę gerosios praktikos dalijimuisi ir skatins sveiką gyvenseną šalies mastu. Labai svarbus yra Lietuvos sporto universiteto vaidmuo, mokslininkų atliekami tyrimai, patirtis ir siekis pristatyti sveikatinimo idėjas. Reikia kuo daugiau dėmesio skirti sveikatinimo sklaidai, kad specialistų patarimai pasiektų visuomenę", - teigė NSI prezidentas I. Staškevičius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)