Sharon Woolley penkiametį sūnų Charlie iš pradžių kankino vidurių užkietėjimas. Tačiau iš tikrųjų vaikas susirgo neuroblastoma – itin reta ir agresyvia vėžio forma.

Britė mano, jog delsimas konstatuoti tikrąją diagnozę sukėlė rimtą grėsmę jos vaiko gyvybei. Išgyvena vos 40 proc. šia liga susirgusių asmenų.

„Jeigu taip ilgai nebūtume blaškęsi gydymo įstaigų koridoriais, jeigu liga būtų buvusi diagnozuota anksčiau, galbūt dabar jo būklė būtų geresnė. Viliuosi, jog mano sūnus pakankamai stiprus. Labai pykstu, kad gydytojai tiek kartų jį išsiuntė į namus – net 11. Aš visą tą laiką jaučiau, kad kažkas labai negerai, todėl desperatiškai beldžiausi į daktarų duris“, - pasakoja motina.

Virškinimo sutrikimai berniukui pasireiškė 2012 metų sausį. Jis atsisakydavo valgyti, išbalo. Vaiko motina kreipėsi į medikus, kur jai buvo paaiškinta, jog vaiką kankina paprasčiausias vidurių užkietėjimas. Per kelias savaites berniuko būklė pablogėjo, prasidėjo pilvo skausmai. Pas gydytoją teko eiti dar du kartus – šis šeimą nukreipė į ligoninę, kur vaikui duota laisvinamųjų ir jis išprašytas namo.

Kai Charlie buvo treji, jam buvo diagnozuotas Aspergerio sindromas - viena iš autizmo formų. Medikai bandė motiną įtikinti, jog vidurių užkietėjimas būdingas autizmui.

Kovą atkakli mama sūnų šeštą kartą nuvedė pas gydytoją – šis skyrė naujos kartos laisvinamųjų. Balandį laukė dar du apsilankymai pas specialistus.

„Mane buvo apėmusi panika. Charlie sparčiai neteko svorio, pilvas vis labiau pūtėsi. Gegužę pas medikus ėjome devintą kartą, jis atrodė kaip devintą mėnesį besilaukiantis. Nebelankė darželio, nes nuolat kentė skausmus. Nebegalėjo net normaliai vaikščioti, stovėti“, - pasakoja britė.

Po vienuolikto apsilankymo pas daktarą, berniukas vėl buvo nukreiptas į Blakpulo Viktorijos ligoninę. Šį kartą mama pagrasino, jog niekur nevyks, kol vaiko pilvas nebus detaliai ištirtas.

Medikai pagaliau sutiko atlikti kompiuterinės tomografijos tyrimą. Pamatę jos rezultatus, gydytojai nurodė kuo skubiau atlikti daugiau tyrimų ir biopsijų.

Charlie buvo išsiųstas į Karališkąją Mančesterio ligoninę, kur pagaliau nustatyta tikroji diagnozė – neuroblastoma.

„Buvau sužlugdyta, tikrai jaučiau, kad mano berniukui kažkas ne taip. Gydytojai sakė, jog vaiko pilve yra beisbolo kamuoliuko dydžio auglys. Jis toks didelis, kad jie netgi nemato Charlie plaučių ir kepenų“, - sako Sh.Woolley.

Turint antrosios ar trečiosios stadijos auglį, tikimybė išgyventi siekia 80-95 proc., tačiau Charlie diagnozuotas ketvirtosios stadijos auglys, tad vaiko šansai išgyventi lygūs vos 40 proc.

Berniukas gydomas chemoterapija, bus reikalinga ir auglio šalinimo operacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)