62 metų moteris tris savaites praleido ligoninėje, prijungta prie intraveninės lašinės, kai kontaktiniai lęšiai pradėjo deginti jai akies obuolį.

Nors jai buvo atliktos trys operacijos ir virtinė aštuonių valandų trukmės procedūrų, per kurias buvo mėginama išplauti infekciją iš jos organizmo, chirurgai buvo priversti pašalinti vienos akies rageną.

Ispanijos, kur moteris gyvena žiemos mėnesiais, gydytojai sakė, kad į kairiąją akį įsimetė grybelinė infekcija, sukelta Fusarium padermės grybelio.

J. Scott, 20 metų gyvenanti su savo vyru, 62 metų Williamu, pasakojo: „Kreipiausi į medikus ir jie sakė niekada neregėję nieko panašaus“.

„Atrodė, tarsi kažkas ėstų mano akį. Negalėjau žiūrėti į šviesą. Buvau sugniuždyta“.

„Iš pradžių maniau, kad į akį įkrito plaukas, bet kitą dieną buvau priversta vykti į skubios pagalbos ligoninę“.

„Man buvo skirti lašiukai, bet būklė tik blogėjo“, - sakė ji.

Praėjusių metų spalį prieš vykdama į savo atostogų namus Alikantėje, J. Scott iš vienos Didžiosios Britanijos įmonės įsigijo kontaktinių lęšių rinkinį.

Tačiau nuo šių lęšių kilo infekcija, privertusi moterį kreiptis į netoliese esančią San Chuano kliniką.

Chirurgai tris mėnesius stengėsi išsaugoti jos regėjimą ir atliko tris operacijas, kad išguitų infekciją.

Tačiau prieš pat Naujuosius metus per tris su puse valandos trukusią operaciją akis buvo pašalinta. Dabar J. Scott kairiąja akimi yra akla.

„Tris savaites gėriau antibiotikus ir kiekvieną dieną nuo 9 iki 17 val. turėjau būti ligoninėje. Tai buvo siaubinga. Skausmas buvo toks stiprus, kad teko skubėti į ligoninę net naktį“.

„Turime grįžti į Angliją, kad man būtų įstatyta dirbtinė akis, bet ji niekada neatstos tikrosios“, - guodėsi pensininkė.

„Mano gyvenimas pasikeitė. Daugiau negaliu vairuoti automobilio, o skausmas, kurį turėjau iškęsti, buvo siaubingas. Gulėjau užsienio ligoninėje, apimta agonijos, bet užsienio daktarai buvo pasakiški. Balandį grįšiu į Angliją ir man reikės tolesnio gydymo“, - sakė ji.

Dabar J. Scott ne tik bando grįžti į normalias gyvenimo vėžes, bet ir svarsto galimybę paduoti į teismą kontaktinių lęšių tiekėją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)