Siekiama prie švirkštų su botoksu prileisti tik gydytojus, medicinos seseles ir stomatologus. Kol kas raukšles lyginti tokiais preparatais kaip botoksas gali ir medicininio išsilavinimo neturintys grožio specialistai.

Jungtinės Karalystės karališkasis chirurgų koledžas (RCS) siekia uždrausti vadinamuosius botokso vakarėlius ir pakirpti sparnus iš to pelną darantiems prekybininkams.

Šiuo metu britų valdžios pareigūnai svarsto, ar nevertėtų priimti naują tvarką reglamentuojančių teisės aktų.

Jungtinės Karalystės sveikatos apsaugos tarnybos (NHS) pareigūnas seras Brice Keoghas šiuo metu analizuoja situaciją kosmetologijos pramonėje ir kovą ketina pateikti savo darbo ataskaitą. RCS tvirtina, kad reikia rimtų pokyčių ir ketina parengti savo siūlymus.

RCS pirmininkas profesorius Normanas Williamsas teigia: „Nei koledžai, nei profesinės organizacijos, susiję su kosmetinėmis procedūromis, nėra nei kontrolieriai, nei įstatymų leidėjai. Tačiau profesija įpareigoja teikti kokybiškas paslaugas, tad reikia standartų, kurių mūsų nariai privalės laikytis“.

„Labai nerimaujame, kad ne visi kosmetines procedūras atliekantys asmenys yra pakankamai kvalifikuoti, nesame tikri, kad pacientai prieš procedūras gauna visą reikiamą informaciją. Tikimės, jog nauji reikalavimai specialistams puikiai papildys sero B. Keogho įžvalgas ir padės pagerinti pacientų priežiūros kokybę“, - teigia RCS pirmininkas.

RCS parengė kelias rekomendacijas, tarp kurių ir reikalavimas, jog visi asmenys, norintys kosmetinės procedūros, privalo prieš ją apsilankyti pas psichologą.

Tokias procedūras kaip krūtų didinimo operacijos, riebalų nusiurbimas ar botokso injekcijos galės atlikti tik sertifikuoti specialistai ir tik registruotose klinikose, kur, reikalui esant, bus galima suteikti ir skubią medikų pagalbą.

Be to, grožio specialistai privalės informuoti pacientus, kaip jie gali jaustis po vienos ar kitos procedūros. Negalima teigti, jog iš karto po procedūros pacientas jausis geriau ar geriau atrodys. Kalbant apie dalykus, kuriuos pacientas ryžosi pakeisti, patariama vartoti konkrečią kalbą, pavyzdžiui žodžius „didesnis“ ar „mažesnis“.

Jungtinės Karalystės plastikos chirurgų asociacija, atstovaujanti daugiau nei trečdalio šalies plastikos chirurgų interesams, taip pat ketina įgyvendinti griežtesnę kontrolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)