7) Tingėjimas prieš miegą nusivalyti makiažą

Tokią nuodėmę grožiui dažniausiai daro jaunos merginos, nakvoti liekančios pas savo mylimuosius. Norėdamos kuo ilgiau išsaugoti tobulą grožio iliuziją ir baimindamosi atbaidyti potencialų vyrą, jos eina miegoti nenusivaliusios makiažo. Jeigu žinotų, kaip tokia praktika kenkia odos sveikatai ir grožiui, taip tikrai nesielgtų.

„Mūsų oda gyvena pagal savą bioritmą. Nuo vidurnakčio iki ketvirtos valandos ryto oda aktyviai absorbuoja viską, kas guli jos paviršiuje. Jeigu prieš miegą patingite nusivalyti makiažą, į odą lengvai įsiskverbia dekoratyvinė kosmetika, purvas, odos išskiriami riebalai, ant jos kaupęsi per dieną. Patekę į gilesnius odos sluoksnius, tokie nešvarumai gali pridaryti rimtų bėdų – nuo paprasčiausių spuogų iki dermatitų ar net alerginių reakcijų. Be to, jeigu tinkamai nenuvalote makiažo, odos ląstelės negauna pakankamai deguonies. Todėl visai nenuostabu, kad oda papilkėja, praranda skaistumą“, - paaiškina kosmetologė A. Koreniugina.

Išeitis: niekada nepraleiskite makiažo valymo ritualo, pasistenkite, kad visada (net ir kelionėse) visada po ranka būtų jūsų mėgstamos valymo priemonės. Ir jokiais būdais nekompleksuokite dėl savo išvaizdos be makiažo!

8) Dietos

Susižavėjimas įvairiausiomis dietomis ir staigus svorio netekimas itin žalingas odai. Kartu su ištirpusiais kilogramais suplonėja ir poodinis veido riebalų sluoksnis, todėl netenkama savotiško pagrindo, ant kurio laikosi kiti audiniai, tad susidaro idealios sąlygos pirmalaikėms raukšlėms.

Išeitis: lieknėti idealiausia po truputį, laipsniškai. Lieknėjimo laikotarpiu aktyviai tepkitės drėkinančiais kremais. Brandesniame amžiuje odos drėgmę ir elastingumą susigrąžinti padės kosmetologas.

9) Darboholizmas

Per daug dirbantys žmonės ne tik netausoja savo nervų sistemos, bet ir kenkia odos sveikatai. Daug dirbantys žmonės patys nebepastebi, jog nuolat patiria stresą.

Patiriant stresą, kraujyje padidėja hormono kortizolio kiekis. Šis hormonas sutrikdo kraujo apytaką, apsunkina deguonies kelią į odos ląsteles, taip pat skatina laisvųjų radikalų, greitinančių senėjimo procesus, išsiskyrimą. Nuolatinį stresą patiriančio žmogaus oda praranda gyvybingumą, papilkėja, padidėja įvairių uždegimų rizika. Kreipiamės į tuos, kurie didžiąją dalį savo gyvenimo praleidžia biure: kondicionierius – aršus gražios ir sveikos odos priešas.

Išeitis: pasistenkite bent kartais atsipalaiduoti. Lankykite jogos užsiėmimus, dažniau mėgaukitės SPA procedūromis (kad ir namuose), pasilepinkite aromaterapija. Tokios procedūros ne tik padeda atsipalaiduoti, bet ir ramina sudirgusią odą, ją tonizuoja bei drėkina.

10) Miego trūkumas

Jeigu mažai miegate ir nuolat neišsimiegate, turbūt nei nereikia sakyti, jog labai kenkiate savo sveikatai. Nepatirdamas pilnaverčio poilsio, žmogus patenka į streso gniaužtus. Be to, chroniškai neišsimiegančių asmenų organizmas praranda jautrumą insulinui – hormonui, atsakingam už normalų cukraus kiekį kraujyje. Ima strigti virškinimo sistemos darbas, sulėtėja kraujo cirkuliacija, odai pradeda trūkti deguonies. Ji papilkėja, ima varginti įvairūs bėrimai – organizmas šaukiasi pagalbos.

Išeitis: Darykite ką norite, bet per parą privalote ne mažiau 8 valandų skirti miegui. Laiką nuo 2 valandos nakties iki 4 valandos ryto turite praleisti lovoje – šiomis valandomis sparčiausiai vyksta ląstelių atsinaujinimo procesai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)