Jamesas Watsonas įsitikinęs – nepavyks išgydyti vėžio, kol mokslininkai nepakeis nuomonės apie antioksidantus, t. y. vitaminus ir daugelį maisto produktų, pvz., mėlynių, brokolių, informuoja dailymail.co.uk.

Paplitusi nuomonė, kad dalis maisto produktų sunaikina laisvuosius radikalus ir taip kovoja su vėžiu.

J. Watsonas su ja nesutinka ir tvirtina, kad laisvieji radikalai neleidžia nesveikoms ląstelėms daugintis, be to, stiprina daugelio vaistų nuo vėžio poveikį.

84 m. Nobelio premijos laureatas savo straipsnyje rašo, kad antioksidantai greičiau susargdina vėžiu, nei nuo jo apsaugo.

„Ieškodamas vaistų nuo vėžio mačiau, kad gerų ketinimų vedini asmenys vartojo maisto papildus su antioksidantais kaip prevencinę priemonę nuo vėžio ar netgi vaistus“, – rašo straipsnyje garsus mokslininkas. Jis iškelia hipotezę, kad vėlyvos stadijos vėžys neišgydomas būtent todėl, kad vartojama per daug antioksidantų.

Mokslininko teigimu, ne vienas tyrimas parodė, kad vitaminai A, C, E, selenas ir kiti antioksidantai nedavė apčiuopiamos naudos gydant skrandžio vėžį, anaiptol – netgi sutrumpino juos vartojusiems ligoniams gyvenimą. O vitaminas E apskritai yra pavojingas.

J. Watsono tyrimas aprašytas žurnale „Open Biology“.

Mokslininkas ir anksčiau yra sukėlęs šurmulį savo nuomone apie rasę, protą, grožį ir homoseksualumą.

Britų Vėžio tyrimų centro profesorius Nicas Jonesas pritarė, jog antioksidantai neapsaugo nuo vėžio ir netgi gali padidinti šios ligos riziką.

Anot profesoriaus, vitaminų ir mineralų žmogus turėtų gauti su maistu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)