Namų šeimininkė Maria da Gloria sutiko pabūti surogatine motina savo dukters Fernandos vaikams. Moteris sako, jog tai buvusi dovana vaikų negalinčiai susilaukti atžalai, skelbia „The Daily Mail“.

Pirmadienį 51 metų moteriai buvo atliktas cezario pjūvis. Dvynukės pasaulį išvydo keturiomis savaitėmis per anksti. Mažylėms duoti Emmanuel ir Julios vardai.

„Negalėčiau būti dar laimingesnė“, - sakė 34 metų Fernanda Medeiros.

M. da Gloria, pati užauginusi tris vaikus, buvo priversta gerti hormoninius preparatus, kad sugrįžtų menstruacijos, taip pat neteko beveik 10 kilogramų svorio. Gimdyti moteris iš gimtojo Santa Helenos de Gojaso miesto vyko į Gojaniją.

Dabar F. Medeiros geria vaistus, skatinančius pieno gamybą – savo dukreles ji norėtų maitinti natūraliai.

Valstybės tarnautoja sužinojo, kad niekada negalės turėti vaikų, būdama trylikos metų – dėl sveikatos problemų jai buvo pašalinta gimda.
„Pamenu, kaip tada liūdėjau, nes visada norėjau būti motina“, - prisimena moteris.

F. Medeiros ištekėjo būdama dvidešimties. Per tą laiką ji bandė pradėti įvaikinimo procedūrą, tačiau jai buvo atsakyta. 2005 metais per televiziją moteris pamatė laidą, kurioje buvo pasakojama, kaip moteris pagimdė savo anūką. F. Medeiros kartu su mama kreipėsi į medikus, kurie pareiškė, jog M. De Gloriai dar kartą gimdyti labai rizikinga dėl garbaus amžiaus.

Po šešerių metų moterys pas gydytojus apsilankė dar kartą. Tyrimai parodė, jog M. De Gloria yra pakankamai sveika išnešioti mažyliui. Pirmasis dirbtinis apvaisinimas baigėsi nesėkme, tačiau antrą kartą pavyko įsodinti du embrionus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)