Naujausio tyrimo duomenimis, kosmetinis gydymas žymiai sušvelnino ketvirtadalio sunkia depresija sergančiųjų simptomus.

Merilando (JAV) kosmetologijos centro direktorius Ericas Finzis atliko tyrimą, kuriuo pagrindė teiginį, jog fizinė emocijų išraiška turi įtakos jausmams. Specialisto manymu, būtent todėl išlyginus kažkiek raukšlių pagerėja sergančiųjų klinikine depresija nuotaika.

Anot E. Finzio, suraukus antakius gali suprastėti nuotaika, o sąmoningai nusišypsojus laikinai gali pakilti ūpas.

Kaip yra pasakiusi amerikiečių aktorė Phyllis Deller: „Šypsena – linkis, kuris viską ištiesina.“

Tai jau antras daktaro F. Finzio tyrimas. Pirmajame jis įrodė, kad nepajėgiant susiraukti (botoksas paralyžiuoja veido raukšles sudarančius raumenis) smegenys nebegauna signalo, jog kūnas patiria stresą ar nepajėgia jo įveikti.

Antrame tyrime dalyvavo 84 apie dvejus metus sunkia depresija sergantys žmonės, kuriems gydymas antidepresantais 100-u procentų nepadėjo.

Vieniems ligoniams suleido botokso, kitiems – placebo injekcijų į tas pačias veido vietas. Visus apžiūrėjo po trijų savaičių ir po pusantro mėnesio.

Baigiantis tyrimui 27 proc. pacientų, kuriems buvo suleistas botoksas, jautėsi beveik visiškai sveiki, iš placebą gavusios grupės pagerėjimą pajuto tik 7 proc.

E. Finzio įsitikinimu, tyrimo rezultatai rodo, jog depresija gerokai sušvelnėja, kai žmogus nebegali raukytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)