1. Obuoliai. Juose yra daug vitaminų ir mineralų, taip pat flavonoidų bei polifenolių – stiprių antioksidantų. Stenkitės valgyti obuolius kiekvieną dieną ir dėkite juos į vaisinius kokteilius. 

2. Bananai. Tai vienas iš geriausių kalio, padedančio palaikyti normalų kraujospūdį ir gerą širdies veiklą, šaltinių. Toks užkandis tikrai suteiks jums energijos. 

3. Raudonosios paprikos. Saldžiosios paprikos turi daug antioksidacinių vitaminų A ir C, kurie būtini jūsų veido odos grožiui. Šiose daržovėse taip pat yra likopeno, kuris saugo nuo vėžio. Jei pietums valgysite šviežių paprikų, pamėginkite dažyti jas į padažą. 

4. Humusas. Palyginus su kitais šio sąrašo užkandžiais, humusas suteikia itin daug energijos. Pabandykite pasigaminti humusą ne iš avinžirnių, bet iš cukinijos gabaliukų, sutrynę juos su sezamų pasta. Jūs praturtinsite organizmą amino rūgštimis ir kalciu iš šviežių sezamų pastos, tačiau lengvesne, nekrakmolinga forma. 

5. Natūralus juodasis šokoladas. Jeigu mėgstate saldumynus, juodasis šokoladas jums tiks kur kas labiau, negu kiti saldūs užkandžiai. Rinkitės būten juodąjį, o ne pienišką šokoladą, nes pirmasis turi daugiau stiprių antioksidantų. Kadangi jame yra ir cukraus, per dieną suvalgykite ne daugiau kaip 30 – 60 g juodojo šokolado. 

6. Moliūgo sėklos. Tai tikras naudingų medžiagų lobynas, kuriame yra tokių mineralų kaip magnis, geležis ir kalcis, vitamino K ir baltymų. Moliūgo sėklos yra lengvesnis užkandis už riešutus. Antroje dienos pusėje stenkitės suvalgyti ketvirtadalį puodelio šių sėklų. 

7. Morkos. Morkos turi daug ląstelienos, todėl itin tinka alkiui malšinti, nepažeidžiant sveikos mitybos principų. Jose yra daug vitamino A ir beta – karotino, naudingų regėjimui. Maža to, morkos dera su daugeliu produktų, todėl tiks užkandžiams bet kuriuo dienos metu. 

8. Salierai. Šios daržovės taip pat turi daug ląstelienos, vitaminų B ir C, be to, dėl elektrolitų kalio ir natrio pusiausvyros padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių. Salierai turi ir priešuždegiminių savybių. Juos galima dėti į humusą arba žaliuosius kokteilius. 

9. Trintos daržovių sriubos. Tai puikus būdas gauti būtiną daržovių kiekį šaltuoju metų laiku, neeikvojant energijos jų skaldymui. 

10. Vanduo su citrina. Tai labai paprastas, bet žinomas būdas gauti energijos. Dehidratacija yra pagrindinė nuovargio priežastis, todėl vandenį su citrina (šaltą arba karštą) gerkite mažais gurkšneliais. Be to, citrina suteiks papildomą fermentų ir vitaminų užtaisą. 

11. Avižinė košė. Avižos yra vieni iš sveikiausių angliavandenių, kokius tik galite aptikti. Avižinę košę valgykite pusryčiams, apibarstę ją cinamonu. 

12. Žaliasis kokteilis. Jame būna daug žalumynų ir nedidelis kiekis vaisių, kurie suteikia saldumo. Kupinas vitaminų, fermentų, mineralų ir amino rūgščių, toks kokteilis turėtų tapti pusryčių ritualu.
13. Arbūzai. Jie puikiai tinka užkandžiams, ypač vasarą. Jame taip pat yra likopeno, kuris padeda išvengti vėžio. Tai lengvai ir greitai virkšinamas produktas, neturintis daug kalorijų ir krakmolo.
14. Kokosų pienas. Gerti kokosų pieną - vienas geriausias būdų prisotinti odą drėgmės. Kokosų piene yra daug elektrolitų, jis turi detoksikuojančių savybių. 

15. Žaliosios salotos. Nėra nieko geriau už žaliąsias salotas, jei norite aprūpinti organizmą energijos antplūdžiu. Žalios spalvos daržovės turi daug vitaminų bei mineralų ir yra gana greitai virškinamos. Salotoms naudokite lengvą citrinos sulčių užpilą. 

16. Ananasai. Šie vaisiai lengvai pasisavinami ir turi fermento bromelaino, kuris gerina virškinimą ir valo organizmą. 

17. Mėlynės. Be kitų jau žinomų savybių, šios uogos garsėja tuo, jog padeda suaktyvinti smegenų veiklą ir suteikia daug energijos. Taigi valgykite jas prieš egzaminus ir tuomet, kai reikia sutelkti dėmesį. 

18. Avokadai. Avokadai, turintys daug ląstelienos ir naudingų riebalų, gali tapti vienais iš pagrindinių jūsų dienos produktų. Taip pat žinoma, kad avokadai mažina cholesterolio kiekį kraujyje. 

19. Neapdoroti sausi pusryčiai. Jie gali tapti puikiu užkandžiu, jei pasijusite alkani vidury dienos. Tačiau rinkitės tuos sausus pusryčius, kurie yra mažiausiai apdirbti ir neturi tonos cukraus. 

20. Žolelių arbata. Galite išgerti žolelių arbatos, jei nenorite valgyti naktį, rytais ar vidudienį. Tik prieš tai įsitikinkite, kad joje nėra kofeino. Geriausiai tiks raudonoji arbata, nes joje gausu antioksidantų. 

21. Džiovintos figos. Jos neįtikėtinai gerai valo kraują ir skatina organizmą apsivalyti nuo toksinų ir gleivių. Kadangi džiovintose figose yra nemažai cukraus, apsiribokite keliais jų vienetais. 

22. Braškės. Tai puikios uogos, turinčios daug ląstelienos ir didžiulį kiekį vitamino C, taip pat biotino, naudingo odai ir nagams, bei folio rūgšties. Jose daug antioksidantų. Tai idealus produktas vasarą. 

23. Bolivinė balanda (kinva). Šios kruopos yra neprilygstamas produktas, galintis papildyti jūsų racioną, nes jose yra pilnaverčių baltymų ir nepamainomų amino rūgščių. Tai vienos iš maistingiausių ir naudingiausių kruopų, kokias tik galite aptikti. 

24. Agurkai. Jie garsėja kaip daržovės, turinčios augalinės kilmės silicio. Agurkai gali tapti skaniu, gaiviu užkandžiu. Juos galite valgyti vienus arba dėti į humusą. Galite išmeginti ir agurkų salotas su natūraliu obuolių actu. 

25. Rauginti kopūstai. Tai maistas, turintis daug probiotikų. Pastarieji padeda sintezuoti B grupės vitaminus, kurie suteiks energijos visai dienai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)