Remiantis apklausos duomenimis, dėl pastarąjį mėnesį padidėjusio skrandžio rūgštingumo vyrai (63 proc.) skundėsi šiek tiek dažniau nei moterys (58 proc.). Skausmų dėl padidėjusio rūgštingumo pastarąjį mėnesį nejautė tik 38 proc. gyventojų. Tyrimas atskleidė, jog iš dirbančiųjų rėmeniu pastarąjį mėnesį skundėsi dažniausiai pardavimo vadybininkai (10 proc.), buhalteriai (7 proc.), kasininkai-pardavėjai ir vadovai (6 proc.), tarnautojai (5 proc.), informacinių technologijų specialistai bei programuotojai (5 proc.).

Pasak Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Hepatologijos, gastroenterologijos ir dietologijos centro profesoriaus Algimanto Irniaus, padidėjusiu skrandžio rūgštingumu dažniausiai skundžiasi žmonės, kurie susiduria su nuolatine įtampa bei skiria mažiau dėmesio reguliariai mitybai ir produktų pasirinkimui.

„Kenčiančių nuo rėmens paprastai padaugėja spalio bei lapkričio mėnesiais. Svarbiausia, kad jaučiantys padidėjusį rūgštingumą nenumotų į skausmą ranka – jeigu nebus imamasi jokių priemonių, o rėmuo nesiliaus, tai gali išprovokuoti opaligę, stemplės uždegimą, erozijas ar net opas, taip pat gerklės uždegimą, rūgščiai kylant į viršų gali būti pažeistas ir dantų emalis“, – pranešime spaudai atkreipia dėmesį A. Irnius.

Gydytojas teigia, jog neretai nemalonius pojūčius išprovokuoja tokie maisto produktai kaip kava, šokoladas, mėtos, aštrus ir riebus, taip pat keptas maistas, įtakos gali turėti ir nutukimas.

Reprezentatyvi gyventojų apklausa atlikta šių metų spalio 1-13 d. Rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“ apklausoje dalyvavo 1009 gyventojai iš visos Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)