Naujausio tyrimo duomenimis, išspausdintais leidinyje „Journal of Sexual Medicine“, nepaisant teiginių, kad vyro lytinio organo dydis nesvarbus moters seksualiniam pasitenkinimui, faktai byloja priešingai.

Tiesa, turintiems kuklesnio dydžio lytinius organus yra ir gera žinia – dideli peniai svarbūs tik dalies moterų seksualiniam pasitenkinimui ir padeda pasiekti tik tam tikro tipo orgazmą, rašo „The Daily Mail“.

Mokslininkų grupė ištyrė 323 moterų intymių santykių patirtį. Joms pateikė klausimus apie seksualinius pomėgius, apie tai, kokiu būdu jos pasiekia orgazmą. Tyrimo dalyvių paprašė susieti seksualinės sueities metu patiriamą pasitenkinimą su partnerio penio dydžiu.

Paaiškėjo, kad vaginalinį orgazmą patiriančios moterys dažniau už kitas teigė, jog kulminaciją pasiekia greičiau su tais partneriais, kurie turi didelį penį. Vidutinio dydžio buvo laikoma 14,9 cm varpa.
Siekdami patvirtinti hipotezę, kad penio dydis svarbu, mokslininkai išsiaiškino, kad moterys, patyrusios daugiau vaginalinių orgazmų per pastarąjį mėnesį, turėjo santykių su didesnio penio turėtojais.

Mokslininkų nuomone, tai susiję su tuo, kad ilgas vyriškas organas vienu metu stimuliuoja ir gimdos kaklelį, ir visą vaginą. Vyrai ne be pagrindo jaudinasi dėl penio ilgio, kita vertus, jie turi suprasti, kad šis kriterijus svarbus ne visoms moterims.

Kad ir kokias teorijas išrastų mokslininkai, stipriosios lyties atstovai visada jaudinsis dėl penio dydžio.

Na o naujausio tyrimo duomenimis, didžiausius lytinius organus po senovei turi afrikiečiai. Rašoma, kad ilgiausią penį turi Demokratinės Kongo Respublikos gyventojai – 18,3 cm. Antroje vietoje – Ekvadoro gyventojai (17,8 cm), trečioje – Ganos vyrai (17,3 cm).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (615)