Pranešime rašoma, kad Kauno rajone intensyviai atnaujinama ir plečiama fizinio aktyvumo ir judėjimo infrastruktūra. „Kauno rajone vienas iš prioritetų – fizinis aktyvumas. Todėl intensyviai tvarkomi sporto aikštynai ir salės, plėtojama dviračių ir pėsčiųjų takų infrastruktūra“ – teigė Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Panašių takų kaip atnaujintasis Kulautuvos, Lietuvoje nėra labai daug. Juos galima rasti kurortinio pobūdžio vietovėse – Druskininkuose, Birštone, Palangoje, Kuršių nerijoje. Kauno rajonas turi du tokius takus: Kačerginės „Šaltinių taką“ ir atnaujintąjį Kulautuvos pėsčiųjų sveikatingumo taką, kuriame mėgstantieji keliauti pėsčiomis ras net 6 skirtingo ilgio ir sudėtingumo trasas: trumpiausios ilgis 2,6 kilometrai, ilgiausios – 6 kilometrai. Visi takai Kulautuvoje yra žiediniai – tai reiškia, kad kur kelionę pradėsite, ten ir baigsite. Žingsniuodami takais ar važiuodami dviračių trasomis turėsite progą aplankyti Tamaros kalną ir jaukų Karnavės kaimą.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis džiaugėsi, kad rajone atsiranda vis daugiau aktyvių ir entuziastingų žmonių, siekiančių daryti gerus pokyčius, naudingus visiems gyventojams. Jam kartu su Raudondvario girininkijos girininko pavaduotoju Tomu Valiausku teko garbinga misija – perkirpti atnaujinto pėsčiųjų sveikatingumo tako atidarymo juostelę. Keliaujantiems ir visiems aktyviai leidžiantiems laiką Kulautuvoje stiprybės linkėjo Kulautuvos klebonas kun. Šarūnas Petrauskas.

Pranešime rašoma, kad tam, jog Kulautuvos pėsčiųjų sveikatingumo takas prisikeltų naujam gyvenimui, pritarė ir bendromis jėgomis dirbo tiek Kauno rajono savivaldybės administracija, tiek VĮ Kauno miškų urėdija, kurios darbuotojai atliko takų ženklinimo ir sutvarkymo darbus. Šiaurietiško ėjimo entuziastas Laimontas Rakauskas ir VšĮ „Visada aktyvus“ pasidalijo patirtimi, kurią sukaupė aktyviai žygiuodami tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, ir padėjo patarimais braižant takų žemėlapius bei plėtojant jų infrastruktūrą. Kauno rajono Turizmo informacijos centras padėjo vykdyti informacijos sklaidą ir viešinti šį projektą, o Kauno rajono Visuomenės sveikatos biuras buvo Kulautuvos pėsčiųjų takų atnaujinimo iniciatorius, aktyviai prisidedantis diegiant judėjimo kultūrą Kauno rajone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)