Praėjusiais metais valstybinėse Didžiosios Britanijos ligoninėse buvo atlikta daugiau kaip 2 tūkst. lytinių lūpų mažinimo operacijų. Per pastaruosius penkerius metus jų padaugėjo penkis kartus.

Ekspertai mano, kad tikrasis tokių operacijų mastas veikiausiai yra kur kas didesnis, nes lytinių lūpų korekcijos atliekamos ir privačiame sektoriuje, kur jos kainuoja nuo 3 tūkst. svarų (13 tūkst. litų).

Nepaisant labiaplastikos populiarumo, nėra jokių universalių valstybinės sveikatos sistemos gairių dėl normalių moterų genitalijų dydžio ir formos.

Mokslininkai tvirtina, kad ilgalaikis tokių operacijų poveikis nėra ištirtas. Jiems nerimą kelia ir tai, kad moterys negauna pakankamos psichologinės paramos prieš nuspręsdamos operuotis.

Minėtame filme viena iš moterų – Jessie - pasakoja, jog valandų valandas sklaidydavo žurnalus, ieškodama moterų, kurios turėtų panašias lytines lūpas. Ji nerado nė vienos tokios moters. Ji teigia, kad tai tapo dar vienu įrodymu, kad su ja kažkas negerai. Tai privertė ją jaustis visiška apsigimėle.

Ją dažnai lankydavo sapnai, kuriuose jos lytinės lūpos virsdavo ilgu šaliku, kuris apsivydavo jos kaklą. „Aplinkui būdavo žmonių. Jie rodydavo į mane pirštais ir juokdavosi, - pasakojo moteris. - Po operacijos sapnavau, kad jos ataugo. Prabudau apimta panikos.“

Prabėgus vieneriems metams, panašūs sapnai jos nebekankina. Ji teigė, kad jaučiasi kvailai, apie tai kalbėdama, bet pripažino, kad tai buvo pakankamai didelė problema, kiekvieną dieną kėlusi jai susirūpinimą.

Kita moteris – Emma – taip pat manė, kad jos genitalijos yra nenormalios. Ji pasakojo, kad prieš operaciją jos lytinės lūpos „buvo ilgos, tamsios ir tamprios. Jos atrodė bjauriai – susiraukšlėjusios“.

„Tai buvo vienintelis dalykas mano gyvenime, kuris mane slėgė. Labai troškau pasidaryti plastinę operaciją. Maniau, kad tai užbaigs visas mano problemas. Tikėjausi, kad jos atrodys mielos, kaip mažas dizainerio kūrinys“, - sakė ji.

Tačiau, nors lytinės lūpos dabar yra mažesnės, Emmos vis tiek netenkina jų išvaizda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (718)