Dortmuto koledžo Naujajame Hampšyre tyrėjai išanalizavo beveik 700 populiarių filmų ir nustatė, kad meilės scenų prisižiūrėję paaugliai ateityje būna linkę į rizikingesnius santykius su priešingos lyties atstovais: jie turi daugiau sekso partnerių ir rečiau naudoja prezervatyvus.

Jie taip pat apskaičiavo, kad kiekviena valanda žiūrint seksualinio turinio medžiagą daugiau negu penkis kartus padidina tikimybę, kad jie praras savo nekaltybę per artimiausius šešerius metus.

„Paaugliai, kurie matė daugiau sekso scenų filmuose, anksčiau pradeda seksualinį gyvenimą, turi daugiau sekso partnerių ir rečiau naudoja prezervatyvus“, - sakė šiam tyrimui vadovavusi daktarė Ross O'Hara.
Tyrimo, paskelbto žurnale „Psychological Science“, metu buvo stebimi 1228 vaikai nuo 12 iki 14 metų.

Kiekvienas paauglys 50-ies skirtingos klasifikacijos filmų sąraše turėjo pažymėti, kokias juostas matė.


Prabėgus šešeriems metams, tyrėjai tiems patiems vaikams uždavė klausimus, kada jie pradėjo lytinį gyvenimą, kiek rizikingas yra jų seksualinis elgesys ir kaip dažnai jie naudoja prezervatyvus.
Apklausos rezultatai parodė aiškų ryšį tarp sekso scenų kine ir seksualinio elgesio pobūdžio. Tyrimo dalyviai taip pat prisipažino mėginę atkartoti sekso scenas realiame gyvenime.

Tyrėjai taip pat analizavo 684 populiariausių filmų, išleistų 1998 – 2004 metais, turinį. Daugumoje juostų buvo seksualinio pobūdžio scenų, pradedant lytinio akto užuominomis lovoje ir baigiant aistringais bučiniais.

Tarp tokių filmų pateko juostos „Austin Powers“ („Ostinas Pauersas: šnipas, kuris mane suvedžiojo“) su Mike`u Myersu, „Notting Hill“ („Noting Hilas“) su Julia Roberts ir Hugh Grantu, „American Beauty“ („Amerikietiškos grožybės“) su Kevinu Spacey ir tokie filmai apie Džeimsą Bondą kaip „The World is Not Enough“ („Ir viso pasaulio negana“), kuriame agento 007 vaidmenį atliko Pierce`as Brosnanas as.
Daugiausia seksualinių scenų buvo filmuose „Summer of Sam“ („Semo vasara“, iš viso 323 s), „40 Days of 40 Nights“ (40 dienų ir 40 naktų“, iš viso 207 s) bei „American Pie“ („Amerikietiškas pyragas“).

Seksualinio turinio buvo netgi tokiuose vaikams skirtuose filmuose kaip „Princess Diaries“ („Princesės dienoraščiai“, iš viso 42 s).
Daugumoje šių filmų nebuvo vaizduojamas saugus seksas ir neužsimenama apie kontracepciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)