Į Radviliškio ligoninę pirmadienį paryčiais moterį atlydėjo jos motina.
Apie baisią nelaimę sužinojęs jos sutuoktinis buvo nuvažiavęs į Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko kliniką. Vyriškiui viena reanimacijos gydytoja išsyk pasakė, kad gimdyvę, ko gero, pražudė medikų delsimas atlikti cezario pjūvį.

„Man pasakė, kad ir mažoji gimė smarkiai pridususi, – sielojosi nelaimės užkluptas vyriškis. – Kodėl medikai delsė kone parą – juk gimdyvė pas juos išbuvo net 18 valandų.”

Savo ruožtu Radviliškio ligoninės direktorė Danutė Povelauskienė įsitikinusi, kad personalas nepadarė nė menkiausios klaidos: „Peržiūrėjau įrašus kortelėje ir galiu pasakyti – viskas turėjo baigtis laimingai.”

„Ar atlikti, kada atlikti cezario pjūvio operaciją, sprendžia medikai. Mes neatsižvelgiame į gimdyvių pageidavimus, nes čia – ne privati klinika”, – sakė ligoninės direktorė.

D.Povelauskienės manymu, sprendimas gimdyti natūraliai, be chirurgo įsikišimo buvo teisingas. Visi atlikti tyrimai rodė: gimdymas vyksta sklandžiai. Moteris anksčiau buvo operuota, todėl mirtis neturėjo ištikti dėl organizmo reakcijos į narkozę. Direktorė patikino, kad operacinėje gimdyvė prižiūrėta tinkamai – vien gydytojų buvo penki.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)