Anot specialisto, santykių pradžioje poros santykiai išgyvena pakylėjimą. Parneriai jaučia vienas iš kito stiprų grįžtamąjį ryšį, įsimylėjėliai gyvena nuolatinėje euforijoje. Tačiau laikui bėgant tas grįžtamasis ryšys nusilpsta ir ima atrodyti, kad antroji pusė jus nebe taip brangina. Su tuo labai sunku susitaikyti, todėl gęsta ir geismas.

Kaip teigia seksologas, tai labai gerai, nes „tokia situacija ragina mus tobulėti“.

Pastovūs santykiai – žmogiškojo tobulėjimo mechanizmas. Tas, kuris tobulėti nenori, nes tai jam atrodo pernelyg sudėtinga, ieško naujos meilės ar romantiškų nuotykių, skiriasi arba tampa visiškai abejingas savo antrajai pusei – bet kuriuo iš šių atvejų santykiai tampa atstumiantys.

Seksologas įsitikinęs: monogamija geismo nežudo – ji tiesiog padeda sukurti sistemą, kuri, savo ruožtu, slopina geismą. Vaistas vienintelis: tobulėti, augti. Tai vienintelis būdas ugdyti savo seksualumą ir vėl įpūsti aistros ugnį.

Specialistas pataria – nereikia bet kokia kaina maldauti dėmesio iš antrosios pusės, būtina rūpintis savimi ir išsiaiškinti, kokie tikslai jums svarbiausi. Be to, svarbu išmokti save nuraminti ir įveikti baimes.

Pavyzdžiui, jeigu kam nors labai svarbu, kad partneris konflikto atveju pirmasis atsiprašytų, toks žmogus paprasčiausiai nemoka suvaldyti savo emocijų. Nereikia pernelyg aršiai reaguoti ar bėgti.

Dar reikia būti pasirengusiam spręsti problemas, net jei jos ir kelia didelį stresą, išmokti nekreipti dėmesio į nepatogumus, kliudančius tobulėti.

D. Schnarchas sako, jog seksas tampa kokybiškas tik tada, kai žmogui nebelieka būtinybės kalbėti tik tai, ką nori išgirsti jo partneris.

„Tam, kuris pasirengęs tobulėti ir augti kaip asmenybė, seksas teiks tikrą palaimą. Jūs tapsite artimesni savo parneriui ir laimingesni“, - reziumuoja specialistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)