Vasaros metu dirbantys žmonės turėtų stengtis pusryčiauti savo namų terasoje ar balkone. Profesorius Tillis Roennebergas iš Ludwigo Maximiliano universiteto Miunchene (Vokietija) tvirtina, kad ankstyvą rytą šviesos ir šviežio oro gavę žmonės gali mėgautis didesne harmonija su savo vidiniu laikrodžiu.

Daugybei dirbančių žmonių žadintuvas skamba per anksti. Ilgai miegoti mėgstantiems vidinis laikrodis sufleruoja, jog dar ne metas lipti iš lovos. Tokiu atveju dienos pradžią palengvinti galėtų mėgavimasis saulės spinduliais lauke.

Profesorius T. Roennebergas taip pat primena, kad miegoti visiškai užtemdytame kambaryje yra blogai. Be šviesos mūsų organizmas praranda nuovoką – tuo metu reikia miegoti ar jau keltis. Dėl to dauguma praranda ir natūralų miego poreikio pajutimą.

Taigi, profesorius T. Roennebergas pataria kaip įmanoma dažniau eiti miegoti tuo pačiu metu. „Kuo miegas reguliaresnis, tuo jis veiksmingesnis“, - tikina specialistas. Nes tada organizmas žino, kad atėjus tam tikram laikui, metas gulti miegoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)