Šventės metu vyko respublikinė konferencija „Mažinant atskirtį: moksliniais tyrimais pagrįstos slaugos praktikos diegimas“. Joje aptartas slaugytojų profesinės organizacijos indėlis skatinant moksliniais tyrimais pagrįstos praktikos diegimą ir moksliniais tyrimais grįstos praktikos taikymas slaugytojo profesinėje veikloje.

„Moksliniais tyrimais pagrįsta praktika naudinga visiems: naudodamasis naujausiomis mokslo žiniomis slaugos specialistas gali dar efektyviau išnaudoti jau turimas žinias bei įgyti naujų, o tai labai padeda siekiant paciento gerovės“, - teigia Lietuvos slaugos specialistų organizacijos prezidentė Danutė Margelienė.

Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto dekanės dr. Žymantės Jankauskienės teigimu, gerą paciento sveikatą lemia ne tik klinikiniai tyrimai, individuali slaugos darbuotojo klinikinė patirtis, bet ir pacianto lūkesčiai ir vertybės.

Renginio svečius sveikinęs Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro patarėjas Martynas Marcinkevičius pastebėjo, kad šalies slaugos specialistai, atsižvelgiant į aukštą jų kvalifikaciją, netrukus turėtų tapti nepriklausoma specialybe ir dirbti komandose, kurias sudarytų vienas gydytojas ir du slaugytojai.

„Gegužės 9 dieną buvo patvirtinti maksimalūs slaugytojų darbo krūviai. Prieš priimdami sprendimą negalvojome apie artėjančią Tarptautinę slaugytojų šventę, tačiau, manau, tai Jums tikrai nebloga dovana“, - kalbėjo M. Marcinkevičius. Šis Ministro patarėjo pasisakymas renginyje dalyvavusių slaugytojų buvo palydėtas gausiais plojimais.

Renginio metu apdovanotos geraširdiškiausios šalies slaugytojos. Proginėmis segėmis apdovanotos Genoefa Miliuvienė, Rita Lenzbergienė, Rūta Vaitkevičienė, Danutė Šaukštelienė ir Irena Bukauskienė. Dar kelios dešimtys slaugytojų iš visos Lietuvos apdovanotos padėkos raštais.

„Slaugytojų darbo problematika yra nepaprastai svarbi ne tik 18 tūkstančių šiame sektoriuje dirbančių slaugytojų, bet ir kiekvienam iš mūsų – juk jų atsidavimas profesijai nuolatos leidžia mums ir vėl šypsotis. – teigia renginio globėja Jūratė Kulberkienė. – Išeidami iš gydytojo kabineto ar ligoninės palatos jų nevisada matomą, bet nepaprastai svarbų darbą atsidėkokite slaugytojoms šypsniu ir nuoširdžiu „Ačiū“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)