Ekspertai pateikia mažiau žinomas pilvo skausmų priežastis.

Jei palengvėja nuėjus į tualetą: galima priežastis: dietiniai gėrimai arba kramtomoji guma

Dietinė kokakola ar becukrė kramtomoji guma turi mažiau kalorijų, bet jos gali sukelti gana nemalonų pašalinį poveikį.

Per vieną Berlyno Šaritė universitetinės ligoninės tyrimą buvo nustatyta, kad vos 5 g saldiklio sorbitolio gali sukelti pilvo pūtimą ir dieglius. Viename kramtomosios gumos gabaliuke yra maždaug 1,25 g sorbitolio.

„Sorbitolis – tam tikros rūšies angliavandenis – žarnyne nėra lengvai įsisavinamas“, - sakė medicinos profesorius Peteris Whorwellas iš Mančesterio Vaitenšeivo ligoninės.

„Jis tampa maistu žarnyno bakterijoms, kurios gamina dujas ir sukelia dujų kaupimąsi, pilvo pūtimą ir skausmą“, - teigė jis. ‘

Pilvo odos perštėjimas: galima priežastis: juostinė pūslelinė

Juostinę pūslelinę sukelia vėjaraupių virusas.

Dauguma mūsų vaikystėje sirgo vėjaraupiais. Po ligos šis virusas nuslenka į nervų sistemą ir ten slapta tūno.

Paprastai imuninė sistema neleidžia jam pasireikšti. Tačiau nusilpus imunitetui, pavyzdžiui, pervargus ar susirgus, vėjaraupių virusas gali aktyvuotis.

„Šis virusas puola tas sritis, kuriose yra daug nervų šaknelių. Viena iš jų yra pilvas, - teigė Karališkojo bendrosios praktikos gydytojų koledžo vicepirmininkas Steve`as Mowle`as. – Po dvi ar tris dienas trunkančio perštėjimo odą išberia niežinčiomis pūslytėmis“.

Paprastai bėrimas pasirodo juosmens srityje. Nors jis praeina pats savaime, antivirusiniai vaistai gali palengvinti simptomus ir pagreitinti gijimą.

(B.d.)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)