Tai BNS pirmadienį patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Jurgita Kažukauskaitė-Sarnickienė. Jos teigimu, tyrimas nutrauktas balandžio pabaigoje.

Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl Valstybinės ligonių kasos (VLK) vadovų galimai nusikalstamų veiksmų naudojant PSDF biudžeto rezervo lėšas.

"Vilniaus apygardos prokuratūra pripažino, kad naudojant PSDF biudžeto rezervo lėšas nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių", - teigia VLK.

Valstybės kontrolė pernai balandį sukritikavo VLK, kad ji viršplaninių lėšų nenaudojo suteiktų paslaugų visai vertei apmokėti, o sudarė terminuotųjų indėlių sutartis.

Reaguodamas į Valstybės kontrolės išvadas sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys tuomet kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas įvertinti, ar VLK vadovų veiksmuose nebūta piktnaudžiavimo.

Generalinė prokuratūra medžiagą buvo perdavusi korupcinio pobūdžio nusikaltimus tiriančiai STT, tačiau ji savo ruožtu nusprendė, kad pradėti ikiteisminį tyrimą nėra pagrindo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)