Yra žinoma, kad geležis labai svarbi smegenų vystymuisi. Geležies trūkumas vaiko organizme gali pasireikšti tuomet, kai šio elemento stinga jo motinai, kai ji serga diabetu, rūkė nėštumo metu, kūdikis gimė neišnešiotas arba buvo daugiavaisis nėštumas. Dabar gi mokslininkai pirma kartą prabilo apie streso įtaką.

Jie tyrė nėščių moterų būklę. Kai kurios jų nėštumo metu gyveno tuose rajonuose, kuriuose buvo didelė raketų atakų tikimybė.

Kontrolinė moterų grupė gyveno ten pat, bet pastojo praėjus 3-4 mėnesiams po apšaudymo. Buvo įvertinta ne tik bendra sveikatos būklė, bet ir depresijos bei nerimastingumo požymiai. Taip buvo nustatytas per nėštumą patirto streso lygis.

Taip pat iš virkštelės buvo paimtas kraujas, pagal kurį nustatytas geležies kiekis kūdikio organizme. Išvada skambėjo taip: stresą patyrusių motinų atžalų organizmuose geležies koncentracija mažesnė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)