Tačiau dabar nauji tyrimai parodė, kad moterys gali pasiekti seksualinę kulminaciją ir per kitas kūno sritis ir kad toks orgazmas skiriasi nuo to, kuris pasiekiamas per klitorio stimuliavimą.

Mokslininkai nustatė, kad vaginalinis ir klitorio orgazmai yra skirtingi reiškiniai ir aktyvuoja skirtingas smegenų sritis.

Sensacingi įrodymai pristatomi virtinėje straipsnių, kurie praėjusį mėnesį buvo paskelbti moksliniam leidinyje „Journal of Sexual Medicine“.

Šiuose straipsniuose tvirtinama, kad moterys į pasitenkinimo viršūnę gali įkopti ne tik per varputės ir makšties stimuliaciją, bet dirginant ir kitas erogenines zonas. Kai kurios iš jų orgazmą gali pasiekti net pasitelkusios vaizduotę.

Mokslininkai taip pat teigia, kad sugebėjimas patirti pasitenkinimą per makšties stimuliaciją gali būti susijęs su fizine ir psichine sveikata. Pasak jų, sveikos moterys dažniau patiria orgazmą nestimuliuojant varputės.

Nauji tyrimai užginčijo klasikinį požiūrį, esą moters orgazmas priklauso nuo varputės stimuliavimo. Jie parodė, kad dirginant skirtingas moters kūno vietas, aktyvuojamos skirtingos smegenų jutimo sritys.

Naujojo Džersio Radžerso universiteto mokslininkai savo tyrimų metu prašė moterų masturbuotis, o tuo metu jų smegenų veiklą tyrė funkcinio magnetinio rezonanso aparatu.

Psichologijos profesorius Barry Komisarukas nustatė, kad klitorio, gimdos kaklelio ir vaginos stimuliavimo zonos smegenyse yra susitelkusios šalia, bet jos persidengia tik nežymiai ir primena „vynuogių kekę“.

„Jei vaginos stimuliavimas veikia tik per varputės stimuliavimą, tai tada šie stimuliavimo būdai turėtų aktyvuoti tą pačią smegenų žievės zoną. Tačiau taip nėra“, - sakė jis.

Tai, kad egizstuoja įvairios moterų orgazmo rūšys, patvirtina ir daugiau įrodymų.

Nemažai stuburo traumas patyrusių moterų, kurių smegenys nebegauna signalų iš klitorio zonos, tvirtina vis dar galinčios pajusti orgazmą per makšties stimuliavimą. Kai kurios moterys seksualinio pasitenkinimo viršūnę gali pasiekti vien mintimis be jokio fizinio dirginimo, o kai kurios patiria orgazmą net intensyviai sportuodamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)