Tyrimas atliktas pagal Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro (EMCDDA) metodinius nurodymus.

„Šio tyrimo rezultatai leis įvertinti žalingų įpročių paplitimo problemas Lietuvoje, o tai suteiks galimybę daug efektyviau planuoti ir įgyvendinti narkomanijos prevencijos ir narkotikų kontrolės priemones“, - sakė Narkotikų kontrolės departamento direktorė Audronė Astrauskienė.

Tyrime, kurio metu apklausta 15 – 64 metų 4207 Lietuvos gyventojų, ypatingas dėmesys skiriamas 15 – 24 metų amžiaus grupei. Tyrimo metu išsiaiškintos ne tik tabako, alkoholio, narkotikų vartojimo tendencijos, bet ir atskirų narkotikų (marihuanos, hašišo, ekstazio, amfetamino, kokaino, heroino, LSD) vartojimo paplitimas Lietuvoje.

„Didžiausią nerimą kelia lengvas narkotikų prieinamumas, ypač didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Tyrimo rezultatai parodė, kad net 9,2 proc. Lietuvos gyventojų žino bent vieną konkrečią vietą, kurioje yra platinami narkotikai. Dažniausiai tyrimo respondentai nurodė, kad tokių nelegalių narkotikų kaip ekstazis, kokainas, amfetaminas, jiems pirmą kartą yra pasiūloma įsigyti klube ar diskotekoje“, - sakė Narkotikų kontrolės departamento direktorė.

Išsamūs tyrimo apie žalingų įpročių paplitimą Lietuvoje rezultatai artimiausiu metu bus pristatyti įvairioms valstybės institucijoms ir šalies visuomenei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją