Tačiau greitas maistas turi priešingą nei norėtųsi efektą – jis gali žmogaus emocinę būklę netgi pabloginti. Mokslininkai iš Ispanijos nustatė klinikinės depresijos ir sveikatai nenaudingo maisto ryšį, skelbia „ABC News“.

Kaip teigia mokslininkai, jeigu žmogus suvalgo didelį kiekį mėsainių, dešrainių, picų, prancūziškų raguolių, spurgų, tikimybė, jog jis susirgs depresija, padidėja net 51 proc.

Kuo daugiau tokio maisto žmogus suvartoja, tuo rizika didesnė, teigia tyrimo autorė Almudena Sanchez-Villegas.

Tačiau Jeilio universiteto prevencinių tyrimų centro mokslų daktaras Davidas Katzas tvirtina nesąs tikras, jog depresiją sukelia pats nesveikas maistas.

Gali būti, jog nesveikas maistas tiesiog paaštrina sveikatos problemas, o tai neabejotinai turi įtakos ir žmogaus psichinei ir emocinei būklei. Depresija sergantys žmonės neretai valgo itin daug – taip jie bando suvalgyti juos kankinančias problemas.

Specialistai, stebėję žmones, vartojusius nesveiką greitąjį maistą dideliais kiekiais, pastebėjo: greitojo maisto gerbėjai ne tokie aktyvūs, dažniau yra priklausomi nuo nikotino ir dirba daugiau nei 45 valandas per savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją