31 metų Suzanne įsitikinusi, kad jos vaisių apnuodijo trūkę implantai, kurie buvo užpildyti pramoniniu silikonu, paprastai naudojamu čiužiniams prikimšti, rašo dailymail.co.uk.

Medikai negalėjo paaiškinti, kodėl vaisius žuvo. Dabar Suzzane nori perspėti kitas moteris, kad ir jas gali ištikti panašus likimas.

“Daugelį metų nuolat sirgdavau, bet tik neseniai sužinojau, kad pro trūkusius implantus į mano organizmą tekėjo pramoninis silikonas”, - sakė asistente farmacijos srityje dirbanti moteris.

“Šis silikonas skirtas čiužiniams, o ne žmonėms. Jeigu jis galėjo mane taip susargdinti, tai neturiu abejonių dėl to, ką jis padarė mano mažam, neapsaugotam kūdikėliui”, - teigė ji.

“Manau, kad nuodai, nuo kurių man buvo taip bloga, nužudė mano kūdikį. Niekas negali tiksliai pasakyti, ar yra ryšys tarp trūkusių implantų ir Ivano mirties. Tačiau tikrai žinau, kad kol neturėjau PIP implantų, visada gerai jausdavausi, o kai juos įsidėjau – nuolat sirgau”.

Suzanne, kuri jau turi vieną 14 metų dukterį, dabar laukia operacijos, per kurią bus pašalinti trūkę implantai. Ji kiekvieną savaitę eina aplankyti savo sūnaus Ivano, kuris mirė gimdoje 27 nėštumo savaitę, kapo.

“Kai nusprendžiau pasidinti krūtis, maniau, kad žinau visus galimus pavojus. Niekada neįsivaizdavau, kad kūdikio mirtis bus vienas iš jų”, - sakė ji.

“Dabar prašysiu pradėti tyrimą, nes tikiu, kad mano kūdikis būtų gyvas, jeigu šie implantai nebūtų sutrūkę. Nė viena motina neturėtų laidoti savo vaiko. Mane žudo mintis, kad implantai galėjo prisidėti prie kūdikio mirties”.

Suzanne buvo 26 metai, kai ji nusprendė 2007 metų balandį vienoje Mančesterio klinikoje atsigulti po chirurgo skalpeliu ir pasidinti krūtis.

Jos krūtinė nuo 34A dydžio padidėjo iki 34D. Moteris buvo patenkinta tokiu rezultatu.

Tačiau po šešių mėnesių jos krūtys pradėjo tinti. Chrirugai ramino, kad tai yra normalu, kol organizmas pripras prie implantų. Maždaug tuo pačiu metu Suzzane pradėjo nuolat sirgti krūtinės, ausų ir gerklės uždegimais.

Bėgant laikui, jai atsirado chroniški galvos skausmai, o kartais ji net negalėdavo atsikelti iš lovos.

Galiausiai 2008 metų sausį ji pasijuto nėščia. Nėštumas nebuvo lengvas, nes moteris nuolat jausdavosi blogai, tačiau tyrimai rodydavo, kad vaisius vystosi normaliai.

27 nėštumo savaitę Suzzane pradėjo bėgti vaisiaus vandenys ir ji buvo skubiai išvežta į ligoninę. Medikams pavyko sustabdyti persileidimą, tačiau po penkių dienų per tyrimą ultragarsu buvo pamatyta, kad vaisius yra miręs.

Po kelių metų Suzzane vienoje krūtyje pastebėjo guziuką ir išsigando dėl vėžio. Pasitikrinusi pas daktarus, sužinojo siaubingą tiesą.

“Man buvo pranešta, kad trūkęs dešiniosios krūties implantas ir kad jau kuris laikas į mano kūną tekėjo silikonas, - sakė ji. - Pašiurpau nuo minties, kad tiek laiko šie chemikalai nuodijo mano organizmą. Tuomet man tapo aišku, dėl ko mirė mano kūdikis”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją