Be specifinių slaugos klausimų, knygoje aptariamas ir krikščioniškas požiūris į mirtį, gedėjimą, religinę pagalbą mirštančiajam ir jo artimiesiems.

2 tūkst.egzempliorių tiražu išleisto slaugos vadovėlio pabaigoje spausdinama informacija apie slaugos ir globos paslaugas paciento namuose teikiančias institucijas.

"Lietuvos Carito" darbuotojų teigimu, stacionarių lovų skaičiaus didinimas ligoninėse neišsprendžia pacientų problemų: gydymas ir reabilitacija brangsta, dėl stacionaraus gydymo laiko limito pacientų buvimas stacionare trumpėja. Be to, dauguma ligonių norėtų būti slaugomi namuose.

Kaip Eltai sakė organizacijos "Lietuvos Caritas" direktorius kunigas Robertas Grigas, Vokietijos "Carito" išleistos knygos dėka ligonio šeimos nariai, artimieji galės įgyti žinių, kaip slaugyti sergantį žmogų, o medikai profesionalai - sužinoti apie naujus slaugos būdus ir pagalbos ligoniui namuose organizavimo specifiką.

Iliustruotos Ingeburgos Barden, Alfredo Fogelio ir Georgo Vodraškės knygos lietuviškąjį leidimą 11 tūkst. eurų parėmė Vokietijos "Caritas" sąjunga (Deutscher Caritasverband).

Savanoriškos karitatyvinės veiklos organizacija "Lietuvos Caritas" yra pirmoji nevyriausybinė organizacija Lietuvoje, įkurta po Nepriklausomybės atkūrimo. Jos tikslas - padėti senukams, ligoniams, našlaičiams, kaliniams.

"Carito" valgyklose maitinami vargšai, dienos centruose užimami probleminių šeimų vaikai. Organizacijos skyriuose rengiamos rekolekcijos ir mokymai savanoriams.

Apklausų duomenimis, "Caritą" žino apie 80 proc. Lietuvos gyventojų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją