"Per 2 mln. turistų, kurie kasmet atvyksta į Lietuvą, suteikia puikią galimybę formuoti tarptautinių pacientų suvokimą, kad jie matytų Lietuvą ne tik kaip puikų turizmo objektą, bet ir kaip puikią sveikatos priežiūros ir sveikatingumo vietą", - ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo R.M.Stephano.

"Kai kurios galimybės čia - milžiniškos, sveikatos priežiūra labai gera ir aptarnavimas geras", - sakė ji.

Ūkio ministerija priduria, kad Lietuva turi potencialo pritraukti daugiau medicinos turistų siūlydama ir plastinės chirurgijos, ortopedijos bei traumatologijos ir kitas medicinos paslaugas.

Sveikatos turizmas apima sveikatinimo, medicinos paslaugas (sveikatos priežiūrą, gydymą, įvairias operacijas, reabilitaciją, odontologiją) ir sveikatingumą (SPA paslaugas, grožio procedūras, fizioterapiją).

Lietuvos privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos prezidentas Laimutis Paškevičius sako, kad sveikatos turistus į Lietuvą traukia ir kokybiškos bei pigesnės paslaugos, ir trumpesnis laikas laukiant, pavyzdžiui, planinės operacijos. Tačiau esą dar trūksta pačios šalies ir jos medicinos paslaugų žinomumo užsienyje.

"Turint omenyje, kad Lietuvoje sveikatos priežiūros paslaugos pacientams, ir iš užsienio atvykstantiems, suteikiamos apie 3-5 kartus pigiau, nei jis gali gauti tas paslaugas mokamas savo šalyje, aišku, kad žmonės tada turi ir ekonominį interesą vykti į Lietuvą. Ir manau, kad Lietuvos reputacija medicinoje kol kas yra pakankamai gera", - kalbėjo jis.

"Lietuvos žinomumas bendras yra dar toks mažokas. Manau, kad mūsų irgi yra bendrai visų užduotis didinti Lietuvos kaip tolios žinomumą, toliau - Lietuvos medicinos žinomumą ir sveikatos priežiūros įstaigas bei jų teikiamų paslaugų kokybę, saugą, prieinamumą. Prieinamumas paslaugos - pakankamai neblogas Lietuvoje", - sakė L.Paškevičius.

Siekiant paskatinti sveikatos turizmą Lietuvoje, ketvirtadienį rengiama tam skirta medicinos ir turizmo ekspertų konferencija.

Anot ministerijos, sveikatos turizmas, kuris apima ir medicinos turizmą, yra vienas iš Lietuvos turizmo plėtros prioritetų. Norima tam pakankamai išnaudoti turimą sveikatos ir medicinos įstaigų, kurortų potencialą, taip mažinti šio sektoriaus sezoniškumą ir skatinti aukštos kvalifikacijos medikus pasilikti Lietuvoje.

Ūkio viceministro Daumanto Lapinsko teigimu, Lietuvos turizmo sektorius pernai paaugo 20 proc., o kurortuose apsistojusių turistų skaičius sudaro ketvirtadalį visų turistų, arba apie 400 tūkst. žmonių. Palangoje turistų skaičius išaugo 30 proc., Druskininkuose - 20 procentų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)