"Šiuolaikiškai įrengtoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje bus patogu ir pacientams, ir medikams. Vilniaus savivaldybės nupirktose angliškose lovose gulinčius ligonius slaugytojai lengvai pakels iki reikiamo aukščio, reguliuos kojų, galvos padėtį, pajungs prie lovose įmontuotų lašelinių", - Eltai sakė Vilkpėdės ligoninės direktorė Zita Ramanauskienė.

Prireikus skubios mediko pagalbos pacientams nebereikės šaukštu barškinti į stiklinę - veiks signalinis slaugytojo iškvietimas.

Ligoninės vadovė ypač džiaugėsi tuo, kad palengvės darbo sąlygos slaugytojams ir jų padėjėjams. Ne vieną dešimtmetį rankomis kiloję pacientus darbuotojai pradės naudoti mobiliąsias vonias, modernius neštuvus, pakėlimo lentas.

Operatyviau dirbti slaugytojoms padės ir iš savivaldybės lėšų nupirkti medicininiai vežimėliai tvarsliavai bei atliekoms, taip pat specialūs vežimėliai patalynei, baltiniams, sauskelnėms.

Neatpažįstamai pasikeitusioje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje gydysis 282 pacientai. Didžioji jų dauguma - po sunkiausių neurologinių, onkologinių operacijų, insultų, traumų.

Tradiciškai 30 Vilkpėdės ligoninės lovų bus skirta socialiai neapdraustiems pacientams. Pagal sutartį su Vilniaus miesto socialinės rūpybos skyriumi gydomiems benamiams ligoninės socialiniai darbuotojai padės sutvarkyti invalidumo dokumentus, pasirūpins, kad negalintys savimi pasirūpinti patektų į globos namus.

Beveik 300 pacientų į Vilkpėdę planuojama pergabenti per pusdienį, į pagalbą pasitelkus karius.

"Prieš metus, kraustantis į laikiną prieglobstį Šv. Jokūbo ligoninėje, mums talkino visos miesto ligoninės. Galinčius sėdėti pacientus sutiko pervežti Vilniaus autobusų parkas, sunkius pacientus gabeno greitosios pagalbos automobiliai. Tikimės, kad kolegos ir vėl mums pagelbės", - sakė ligoninės direktorė.

Metus trukęs 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto ligoninės remontas buvo atliktas už 6 milijonus litų, kuriuos skyrė Pasaulio bankas. Vilniaus savivaldybė į Vilkpėdės palaikomojo gydymo ir slaugos įstaigą investavo apie 2 mln. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją