"Jo imuninė sistema viršijo visus medikų lūkesčius", - sakė geras R. Benečio bičiulis, Kauno klinikų kardiologas profesorius Donatas Vasiliauskas.

Nelaimė praėjusių metų gruodžio 18-osios rytą įvyko maždaug 30 km nuo Kauno esančioje šeimos sodyboje - kai R. Benetis pasilenkęs remontavo iš metalinio tinklo pagamintą tvorą, jį užpuolė ir subadė vienas iš čia gyvenančių elnių.

R. Benetis buvo skubiai nugabentas į Kauno klinikas. Jo kolegos ant profesoriaus kūno aptiko gausybę sužalojimų, tačiau pats sunkiausias jų- ragu pradurtas plautis.

Sunkiai sužaloto R. Benečio gyvybę gelbėjo didelė medikų, kurių dauguma - profesoriaus mokiniai, brigada. Operacija su visomis pasirengimo procedūromis užtruko beveik 10 valandų, o jai vadovavo Kauno klinikų Širdies chirurgijos skyriaus vadovas Povilas Jakuška.

"Nebus pernelyg drąsu pasakyti, kad medikams teko pakovoti dėl profesoriaus gyvybės", - praėjus parai po operacijos kalbėjo Kardiologijos klinikos vadovas prof. Remigijus Žaliūnas. Daugiausia nerimo jiems kėlė galimos komplikacijos dėl infekcijos, tačiau uždegiminiai parametrai greitai pasiekė normos ribas.

"Galime drąsiai paskelbti - nacionalinis turtas išgelbėtas. Po tokių sužalojimų pasveikęs žmogus turi gyventi 100 metų", - visai nejuokaudamas kalbėjo prof. D. Vasiliauskas.

Prof. R. Benetis laikomas geriausiu širdies ir plaučių persodinimo operacijų specialistu ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse, jis gerai žinomas viso pasaulio širdies chirurgijos klinikose.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)