Anot specialistų, 2009 metais Jungtinėse Valstijose gimė daugiau kaip 137 tūkstančiai dvynių porų (vienas atvejis 30-čiai gimdymų), o 1980 metais - tik 68 tūkstančiai porų (vienas atvejis daugiau kaip 50-čiai gimdymų).

"Dvynių gimimų skaičius didėja visose valstijose ir visose amžiaus grupėse”, - pažymėjo viena iš tyrimo autorių epidemiologė Joyce Martin.

Mokslininkai mano, kad viena iš svarbiausių tokios tendencijos priežasčių yra šiuolaikinės medicinos laimėjimai nevaisingumo gydymo srityje.

"Daugiavaisis nėštumas dažnai būna sunkus. Dvyniai paprastai gimsta pirma laiko, jų svoris gimstant mažesnis nei vidutinis. Bet nors dauguma dvynių priklauso padidėjusios rizikos grupei, daugelis jų vystosi normaliai”, - papasakojo J. Martin.

Manoma, kad didžiausią reikšmę daugiavaisio nėštumo pradžiai turi paveldimumas, būsimos motinos amžius ir jos tautybė. Pavyzdžiui, pasak specialistų, Jungtinėse Valstijose dvyniai dažniausiai gimsta afroamerikiečių šeimose. Be to, jų gimimo tikimybė didėja kartu su motinos amžiumi.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją