Palangoje veikiančioje Sondros Kulikauskienės įmonėje Bendrosios praktikos gydytojo centre paslaugą gaunantys neįgalieji priversti mokėti po 25 litus. Tokio dydžio mokestis imamas už kiekvieną siuntimo į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą išrašymą.

Bendrosios praktikos gydytojo centro savininkė ir vadovė S.Kulikauskienė tikino, kad jos įsakymu imamas mokestis yra teisėtas: "Pagal šeimos gydytojo medicinos normą, išrašinėti tokių siuntimų mes neprivalome. Juos išrašome tik ligonių prašymu, todėl nuo praėjusio birželio mėnesio už siuntimą imame 25 litų mokestį."

Bet tokį įmonės vadovės argumentą atmetė Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktorius Alfridas Bumblys: „S.Kulikauskienės minimas ministro įsakymas neturi nieko bendra su siuntimais į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą. Jei ligoniui būtina nustatyti negalios lygį, šeimos gydytojas privalo įvertinti jo sveikatos būklę ir išrašyti siuntimą, už kurį jokio mokesčio nėra.”

Bet iš ligonių neteisėtai renkamomis pajamomis savo kišenę pildantys medicinos verslininkai niekuo nerizikuoja. Teritorinėms ligonių kasoms pagrūmojus pirštu, privačios gydymo įstaigos nutraukia neteisėtą veiklą, tačiau jokių sankcijų nesulaukia. A.Bumblys teigė, kad neteisėtus mokesčius susigalvojusiems įstaigų savininkams gali pagrasinti tik nutraukti su teritorine ligonių kasa pasirašytą sutartį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)