22 kartą rengiamas kalėdinis labdaros vakaras sulaukė didelio svečių būrio – verslininkų, politikų, dvasininkų ir kitų tokioms gerumo akcijoms neabejingų žmonių.

„Nepaisant visų ekonominių sunkumų, matosi, kad mūsų žmonės tikrai neabejingi. Nesvarbu, kad šventės, kad visi linksminasi, bet dalis žmonių vis tiek nelieka abejingi likimo nuskriaustiems vaikams“, – žmonių gerumu džiaugėsi Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Surinktus pinigus šiemet planuojama skirti Kauno klinikų Vaikų ligų klinikai onkologinėmis ir sunkiomis retomis ligomis sergantiems vaikams gydyti. Šioje klinikoje įkurtas po Nepriklausomybės atkūrimo pirmasis tokiems ligoniams skirtas gydymo korpusas. Už surinktus pinigus planuojama nupirkti naujos įrangos.

„Aš ką tik grįžau iš Amerikos. 15 proc nuo BVP ten skiriama sveikatos apsaugai, 50 proc. nuo visos tos sumos yra skiriama vaikams iki 1 metų. Nepaisant to, Filadelfijos ligoninė gyvena iš esmės rėmėjų dėka“, – patirtimi iš užsienio dalijosi Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas.

Iki šiandien verslininkai ir pavieniai geradariai jau paaukojo daugiau nei 90 tūkstančių litų. Dar keliasdešimt tūkstančių tikimasi surinkti meno dirbinių aukcione.

Pernai aukcione surinkta 22 tūkstančių litų, iš viso paaukota suma siekė beveik 120 tūkst. litų. Ji skirta diabetu sergantiems vaikams gydyti.