Medicinos ir sveikatos priežiūros produktų agentūra trečiadienį paskelbė, kad neturima jokių duomenų, jog PIP implantai sietini su krūtų vėžio rizika. Manoma, kad PIP implantus turi iki 40 tūkstančių bričių.

Agentūra vis dėlto patarė PIP implantų turėtojoms pasitarti su joms krūtų didinimo operaciją atlikusiu chirurgu, praneša BBC. 95 proc. tokių operacijų buvo atlikta privačiai ir tik 5 proc. - valstybinėse ligoninėse.

Tačiau Britanijos estetinės plastinės chirurgijos asociacija teigia, kad PIP implantams naudojo ne medicininės paskirties silikoną, o greičiausiai skirtą čiužiniams gaminti. Todėl silikonai greičiau plyšdavo - kas dešimtas per pirmuosius metus po operacijos, o apskritai krūtų implantai vidutiniškai turi tarnauti 10 metų.

Bendrovė PIP veiklą nutraukė 2010 metais. 80 proc. savo gaminių ji eksportavo į užsienį, tačiau pačioje Prancūzijoje PIP implantus turi apie 30 tūkst. moterų.

Antradienį laikraštis „Liberation“ pranešė, kad Prancūzijos sveikatos tarnyba iki savaitės pabaigos ketina paskelbti oficialų raginimą PIP implantus pakeisti kitais.

Prancūzijos sveikatos ministerijos duomenimis, mažiausiai aštuonioms moterims su PIP implantais nustatytas vėžys, o dar viena mirė.

Prancūzijos žinybos Marselyje sulaukė daugiau kaip 2 tūkst. moterų skundų dėl krūtų implantų. Dvi moterys jau mirė.

Prancūzų tarnybos nustatė, kad dauguma PIP bendrovės implantų, kurie buvo gaminami nuo 2001-ųjų, nebuvo pripildyti reikalingu silikono geliu. Bendrovė vietoj jo naudojo „savadarbį gelį“ - dėl to padidėjo implantų įtrūkimų, o po to ir uždegimų rizika. Naudotas gelis buvo dešimt kartų pigesnis nei reikalingas implantams. Taip PIP kasmet sutaupydavo po milijoną eurų.

80 proc. nukentėjusių moterų Prancūzijoje krūtis pasididino dėl estetinių sumetimų, o 20 proc. - po krūties vėžio.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją