"Ypač daug vaikų reabilitacijai siuntė traumatologijos, ortopedijos skyriai", - Eltai sakė šios gydymo įstaigos medicinos audito ir informatikos skyriaus vedėja Janina Sokolovskienė.

Pasak medikės, ligonių kasai skyrus daugiau pinigų, vaikai po traumų ir ortopedinių operacijų ir toliau bus siunčiami į reabilitacinio gydymo centrus, nes "kitaip jų neįmanoma pastatyti ant kojų".

Be reabilitacinio gydymo, šių skyrių pacientams reikalingos įvairios ortopedinės priemonės, reabilitacijos centruose specialiai jiems gaminama ir speciali avalynė, įtvarai, korsetai.

Pernai reabilitaciniu gydymu naudojosi 3 proc. Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės pacientų ir jau tiek pat per 9 šių metų mėnesius.

Pasak J. Sokolovskienės, ne tik didžiųjų, bet ir mažesnių miestų medikai pradeda suprasti reabilitacijos ir sveikatą grąžinančio gydymo naudą, todėl tikėtina, kad kiekvienais metais pacientų, kuriems bus skiriama reabilitacija ir sanatorinis gydymas, daugės.

Šių metų sausio-rugpjūčio mėnesiais Vilniaus teritorinės ligonių kasos (TLK) aptarnaujamoje zonoje vaikams medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugų buvo kompensuota už 3,3 mln. litų, Kauno zonoje - 2,5 mln. litų, Klaipėdos - 1,6 mln. litų, Šiaulių - 1,8 mln. litų, Panevėžio - 1,2 mln. litų.

Siekdama, kad medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugos patenkintų vaikų poreikius, 2003 metais Privalomojo sveikatos draudimo taryba nusprendė jiems skirti penktadalį visų reabilitacijos paslaugoms skiriamų pinigų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją