"Žmonės su regėjimo negalia yra mūsų visuomenės nariai ir jiems šios problemos yra aktualios kaip ir visiems kitiems. Juolab, kad dabar integruojamės į žinių visuomenę, - pranešime spaudai cituojama Lietuvos aklųjų bibliotekos direktorė Jadvyga Kuolienė.

Pasak jos, leidinį apie ŽIV/AIDS Brailio raštu jau gali skaityti 3 tūkst. Lietuvos aklųjų bibliotekos lankytojų. Negalintiems skaityti, šio leidinio versija taip pat išleista ir garso kompaktinėse plokštelėse.

Lietuvoje yra apie 15 tūkst. regėjimo negalią turinčių žmonių.

Leidinio silpnaregiams ir akliesiems apie ŽIV/AIDS išleidimą inicijavo Lietuvos AIDS centras, išleido Lietuvos aklųjų biblioteka.

Lietuvos AIDS centro duomenimis, iki šių metų spalio Lietuvoje užfiksuoti 943 ŽIV infekuoti asmenys, iš kurių 845 vyrai ir 98 moterys.

Dauguma - 751 asmenys (80 proc. visų) ŽIV infekcija užsikrėtė vartodami injekcinius narkotikus, kiti - lytinių santykių metu, o kelių procentų asmenų užsikrėtimo kelias nežinomas.

Daugiausiai ŽIV infekuotų nustatyta Klaipėdoje -26 proc. (248 asmenys) ir Vilniuje - 16 proc. (150 asmenų).

Nuo ŽIV infekcijos registravimo pradžios Lietuvoje nuo AIDS jau mirė 37 žmonės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją