Nuo 2000 m. sausio 1 d. iki 2011 m. gruodžio 1 d. buvo atliktas tyrimas, susijęs su 50 netyčinių ekstazio perdozavimo atvejų Albertoje. Iš šių 50-ies žuvusiųjų 28 žmonės buvo ne jaunesni nei 25 metų, o dviem iš jų buvo daugiau nei 40 (vyriausiajam – 43 m.). Tik šešiems iš 50-ies mirusiųjų nebuvo sukakę 18 m. (jauniausiajam buvo 14 m.).

Toksikologas Grahamas Jonesas konstatuoja: „30 aukų ekstazį vartojo kaip narkotikų mišinio komponentą. Iš jų 19 žmonių buvo ne jaunesni kaip 25 m.“

Kalgaryje įsikūrusio narkomanų reabilitacijos centro „Adult Addictions Services“ darbuotojo George’o McBride’o teigimu, į jų centrą kas mėnesį kreipiasi apie 500 naujų klientų. Tik 5 proc. iš jų mano, kad ekstazio vartojimas yra problema – šią narkotinę medžiagą jie vartoja eksperimentuodami, siekdami atsipalaiduoti.

Tačiau šio kvaišalo poveikis gali būti labai rimtas. Jis priklauso nuo individualių organizmo savybių. Vis dėlto yra tiksliai žinoma, kad ekstazis gali išprovokuoti organizmo perkaitimą. Kai kurie preparatai, parduodami kaip ekstazis, turi ir kitų sudedamųjų dalių, kurios sukelia netikėtą šalutinį poveikį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją