Kaip parodė eksperimentas, vaikai, kuriems vos gimus buvo duoti saldūs lašiukai, vėliau demonstravo abstinentinio sindromo požymius.

Ekspertai įspėja, kad diabetu sergančioms arba viršsvorio turinčioms moterims vertėtų pagalvoti apie riziką, kuriai jos pasmerkia savo kūdikius. Tai ne tik padidina šansus, kad jų kūdikiai išvys pasaulį kur kas didesnio svorio, bet ir išauga tikimybė, jog jie jau gims turėdami priklausomybę nuo cukraus.

Karališkojo akušerių ir ginekologų koledžo atstovas Patrickas O’Brienas tvirtina, kad dar įsčiose didesnį cukraus kiekį gavusių vaikų organizmai po gimimo toliau gamina daugiau insulino. Paprastai tokie vaikai pradedami anksčiau ir dažniau maitinti. Neretai jiems į veną ar per skrandžio zondą duodama gliukozė.

Gestacinis cukrinis diabetas, kai moters kraujyje padidėja cukraus kiekis, dažniausiai išsivysto antroje nėštumo pusėje ir gimus vaikui praeina. Vis dėlto tai padidina įgimtų defektų tikimybę bei riziką, kad kūdikis gali gimti negyvas ar gali išsivystyti diabetas mamai arba vaikui.

Siekiant tam užkirsti kelią medikai rekomenduoja moterims nėštumo metu nedidinti suvartojamų kalorijų kiekio. Tik per paskutinius tris nėštumo mėnesius galima per dieną suvartoti 200 kalorijų daugiau. Tiek kalorijų turi nedidelis sumuštinis ar porcija dribsnių be cukraus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją