Tyrėjos Hannah Woolhouse teigimu, specialistai turi žinoti, kad pogimdyminė depresija gali kilti ir dėl įtemptų santykių šeimoje.

Galimi šios problemos sprendimai – porų konsultavimas, partnerio gydymas ar netgi laikinas moters apsigyvenimas globos įstaigoje. H. Woolhouse kartu su kolegomis stebėjo 1 300 moterų, pagimdžiusių pirmą vaiką.

Paaiškėjo, kad 16 proc. apie metus laiko skundėsi depresija.

Iš depresijos požymių turėjusių moterų 40 proc. teigė, kad patyrė iš sutuoktinio prievartą. Atmetus visus įmanomus šalutinius veiksnius – amžių, darbo neturėjimą, pogimdyminė depresija tris kartus dažniau gresia moterims, susiduriančioms su emocine prievarta, lyginant su prievartos nepatiriančiomis moterimis.

Fizinės prievartos aukoms rizika buvo keturis kartus didesnė. Be to, dauguma moterų pradėdavo kalbėti apie depresiją praėjus po gimdymo daugiau, nei pusmečiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)