Sveikatos apsaugos ministras Juozas Olekas praėjusiais metais pasirašė įsakymą "Dėl medicininės reabilitacijos ir sanatorinio (antirecidyvinio) gydymo organizavimo", kuriuo buvo pakeista sanatorinio gydymo kompensavimo tvarka.

Šis sprendimas sukėlė chaosą taikant medicininę reabilitaciją. Palaikomosios reabilitacijos paslaugas gali gauti tik I ir II grupės invalidai, sergantys ligomis, nurodytomis ministerijos sąraše. Tačiau ministro įsakymu praplėtus ligų sąrašą nutiko taip, kad dabar siuntimus į reabilitaciją gauna ne patys sunkiausi ligoniai.

Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Traumatologijos ir ortopedijos centro vadovas Manvilius Kocius LŽ sakė, kad medikai tik daro operaciją, o ligonio reabilitacija turi rūpintis kitos sveikatos grąžinimo įstaigos.

"Mūsų pacientai, kai pasakome, kad negalime išrašyti siuntimo į reabilitaciją, išvažiuoja labai susikrimtę. Ypač kai regi akivaizdžią neteisybę. Šalia gulintis toks pats ligonis iš Panevėžio gauna siuntimą iš savo teritorinės ligonių kasos, o Vilniaus ar Druskininkų gyventojas nebegauna", - guodėsi medikas.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"